3 voor een tientje: drie bands, tien euro, één fantastische avond

3 voor een tientje: drie bands, tien euro, één fantastische avond
Foto: Cintha van Libergen
Nieuws

Voor de luttele prijs van tien euro schotelt Toine Buijtels Events je drie bands voor op zaterdag 16 juni in café restaurant de Zwaan: Harvest Moon, Status Quo Forever en Mac Taple.

Er moest leven in de brouwerij komen tijdens de kermis, was de gedachte van evenementorganisator Toine Buijtels. Want er staan wel leuke kermisattracties in het centrum van Son en Breugel, maar echt gezellig is het niet. Met zijn nieuwe muziekfestival 3 voor een tientje hoopt Toine die levendigheid naar café restaurant de Zwaan te brengen op zaterdag 16 juni vanaf 20:00 uur.

Het concept is simpel: je koopt een kaartje voor tien euro en je krijgt drie bands voorgeschoteld in de zaal van het café. “Voor de eerste editie hebben we meteen uitgepakt met een knallende line-up,” zegt Toine Buijtels. “Uit ons eigen Son en Breugel hebben we Harvest Moon, dat in 2017 de prachtige LP ‘Whiskers & The Brains’ uitbracht. Ook hebben we de ultieme Status Quo coverband op het lijstje staan: Status Quo Forever. De bassist uit deze band is Peter-Jan Mischke uit ons eigen dorp. Rockliefhebbers met een voorkeur voor 70’s rock kunnen hun hart ophalen met de legendarische rock ’n roll band Mac Taple uit Eindhoven.”

Harvest Moon

Iedereen in Son en Breugel kent Harvest Moon. Deze band is sinds 1992 bezig om hun eigen muziek te maken, geïnspireerd door American sixties en grunge. In 2017 brachten zij het goed onthaalde album Whiskers & The Brains uit na een succesvolle crowdfunding campagne. Met het nummer Single Mistake van het album wisten zij de veertiende positie te bemachtigen op de Indiechart, een mooie prestatie voor een band uit een klein dorpje.

Status Quo Forever

De band Status Quo Forever is opgezet met één doel: de beste Status Quo tribute band van Europa worden. Status Quo Forever brengt het repertoire van de Engelse band met bakken energie. Bekende meezingers als Down Down, Roll Over Lay Down en Whatever You Want zullen te horen zijn maar ook, speciaal voor de fans, minder bekende juweeltjes zoals Big Fat Mama, Softer Ride en 4500 Times.

Mac Taple

Omstreeks 1975 werd een groep muzikanten die toevallig vrienden waren, gevraagd om als voorprogramma op te treden tijdens een aantal bijeenkomsten en projecten in Eindhoven en Tilburg. De rest is geschiedenis. De band trad regelmatig op als voorprogramma in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Denemarken tijdens concerten van vele beroemde en vooral legendarische artiesten uit de rock ‘n roll wereld, zoals Fats Domino.

Kortom, een avond vol gitaren en drums voor iedereen. Kaartjes voor 3 voor een tientje á tien euro (exclusief administratiekosten) zijn te koop bij cafetaria Spierings, café restaurant de Zwaan en online via tickets.3vet.nl. Meer lezen over het evenement kan op de website www.3vet.nl of de Facebookpagina.

Post article

Post article