30 maanden cel geëist na dodelijk ongeluk

Foto: Pixabay

Op zondag 11 januari 2015 om 23.30 uur kwam bij de meldkamer van de politie een telefoontje. Er zou een dodelijk ongeluk zijn gebeurd op de Broekdijk in Nuenen.

Het gevolg: twee gewonden, waarvan er eentje door zijn vrienden naar het ziekenhuis is gebracht en eentje met de ambulance. De 83-jarige chauffeur die door de ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht, heeft het niet overleefd.

De andere bestuurder, een 44-jarige inwoner van Son en Breugel, stond vandaag voor de rechter wegens dood door schuld. Het openbaar ministerie eiste 30 maanden cel omdat de bestuurder frontaal in zou zijn gereden op de Peugeot van de 83-jarige man in beschonken toestand.

De beschuldigde ontkend schuld. Hij zou door een onbekend persoon naar huis zijn gereden, maar kon zich niet herinneren wie de bestuurder was of hoe hij eruit zag. Camerabeelden uit de omgeving van de kroeg waar de man zich zou hebben begeven die avond konden zijn verhaal ook niet bevestigen.

De man is in het verleden vaker gepakt voor dronken rijden of rijden zonder geldig rijbewijs.

“U staat hier, onschuldig volgens u, terecht voor een zwaar delict. Maakt u zich geen zorgen?” vroeg de rechter aan de beschuldigde. “Niet echt. Ik rijd nooit als ik dronken ben.”

Post article

Post article