Search
Close this search box.

4 miljoen euro steun in eerste ronde van derde NOW regeling

Het gebruik van een rekenmachine bij een laptop
Foto: Pixabay CC0

Om bedrijven en de ondernemers overeind te houden tijdens de coronacrisis heeft de Rijksoverheid de NOW regeling. De eerste ronde van de derde regeling helpt ondernemers uit Son en Breugel met nog eens 4 miljoen euro.

Bij de eerste ronde kregen ondernemers in Son en Breugel een duwtje in de rug van 21 miljoen euro. De tweede ronde was goed voor 11 miljoen euro steun. De derde ronde is recentelijk openbaar gemaakt door het UWV. Uit deze gegevens kunnen we opmaken dat ondernemers in Son en Breugel in totaal 4.189.058 euro steun kregen. Het geld is hard nodig om het hoofd boven water te houden tijdens de coronacrisis.

In totaal ontvingen 81 ondernemers ondersteuning vanuit de eerste ronde van de derde NOW regeling, variërend van 489 euro tot 1.620.531 euro. Gemiddeld worden bedrijven uit Son en Breugel gesteund met 51.717 euro uit het steunpakket.

De steun van de zogenaamde NOW3.1 geldt als tegemoetkoming voor de periode 1 oktober 2020 tot 1 januari 2021. Werkgevers die te maken hebben met tenminste 20% verwacht omzetverlies, konden bij UWV een tegemoetkoming voor deze drie maanden aanvragen ter hoogte van maximaal 80% van de loonsom, gerelateerd aan het omzetverlies. Het voorschot dat UWV heeft betaald, is 80 procent van de berekende tegemoetkoming.