Search
Close this search box.

7-jarige Freek Thijssen plaatst zich voor internationale Chesskid Games

7-jarige Freek Thijssen plaatst zich voor internationale Chesskid Games
Foto: Pixabay CC0

Met een grote voorsprong weet de jonge Freek Thijssen uit Son en Breugel zich te plaatsen voor de eerste internationale Chesskid Games.

Freek Thijssen moest om zich te plaatsen flink wat moeten schaken. In 30 dagen speelde hij maar liefst 401 snelschaak potjes, 1 langzaam potje en probeerde hij 741 puzzels op te lossen. Dit leverde hem in totaal 4546 ‘sterren’ op, ruim 1300 sterren meer dan nummer twee Casper Deij uit Best.

De internationale Chesskids Games wordt op 1 juni gehouden. Aan de wedstrijd doen in totaal tien deelnemers uit zeven verschillende landen mee: de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Zweden, Nederland, Argentinië en Australië. De finalisten moeten hun vaardigheden laten zien in drie verschillende disciplines en krijgen hierbij ondersteuning van een meester.

Het spektakel is op 1 juni live te volgen op game streaming website Twitch. De winnaar van de eerste internationale Chesskids Games krijgt drie uur schaakles van een nog bekend te maken grootmeester en plaatst zich voor de Chess.com Junior Speed Chess Championship in 2020.