Search
Close this search box.

70 bomen geplant tijdens de Boomfeestdag, nog 4930 bomen te gaan

Boomfeestdag: “Van ieder kind een boom”
Foto: Ons Son en Breugel

Laarzen aan en lekker vies worden door bomen te planten in plaats van saaie lessen volgens tijdens de Boomfeestdag in ’t Harde Ven.

Het zal niemand ontgaan zijn dat recentelijk er flink wat groenonderhoud is gepleegd. Vooral in de Gentiaan en in ’t Harde Ven moesten bomen het ontgelden om ruimte te maken voor andere bomen en nieuwe inheemse bomen. Tel daarbij ook de storm van 18 januari op, die in dezelfde gebieden flink huis heeft gehouden.

Om Son en Breugel groen te houden, worden nu 5000 nieuwe bomen geplant. Jonge, inheemse bomen die de komende jaren uit moeten groeien tot vervangers van de bomen die de afgelopen jaren gesneuveld zijn. Tijdens de Boomfeestdag mochten kinderen van alle basisscholen in Son en Breugel samen met de gemeente en het IVN het startschot geven voor de aanplant van de nieuwe bomen.

Vandaag waren basisscholen de Ruimte, de Stokland en de Krommen Hoek uitgenodigd om de eerste 70 bomen te planten in het bosgebied tussen de Europalaan en Zweerslaan. Zichtbaar blij dat de kinderen buiten in de natuur vies mochten worden in plaats van saaie lessen volgen werden in kleine groepjes bomen in de grond gezet. Morgen zullen de leerlingen van de Bloktempel, de Sonnewijzer, de Regenboog, de Harkelijn en de Emiliusschool ook nog bomen gaan planten.