Zoek
Sluit dit zoekvak.

74-jarige fietser gewond na aanrijding met straatjuweel

Eerste aanpassingen aan straatjuwelen zijn zichtbaar
Foto: Ons Son en Breugel

Weer een incident met een straatjuweel, waarbij een 74-jarige fietser een flinke smak maakte op het asfalt met zijn hoofd.

Een ooggetuige meldde aan Ons Son en Breugel dat de 74-jarige fietser rond 16:30 uur op Eind tegen een straatjuweel aan was gereden. De man kwam hierbij met zijn hoofd op het asfalt terecht, met als gevolg een flinke plas bloed. Volgens de ooggetuige kon het ongeluk gebeuren doordat het net donker begon te worden. Het straatjuweel in kwestie is al eerder betrokken geweest bij een aanrijding, waarbij een scooterrijder een deel van zijn pink verloor.

“Er kan zelfs iemand overlijden door zo’n smak op het asfalt,” zegt ooggetuige W. Chistoffer. “De mensen van de ambulances die daar komen zijn er ook niet over te spreken. De meneer is meegenomen naar het ziekenhuis. Politie maakt er een melding van in het systeem en zetten daar dan ook in dat het te maken heeft met de ‘juweel’.”

De gewraakte straatjuwelen blijven wat betreft het college van burgemeester en wethouders staan. De snelheid wordt minder, zo zou uit onderzoek blijken. Op de stukken waar de straatjuwelen staan is de snelheid tot wel 12% teruggedrongen. Dorpsbewoners zijn minder te spreken over de wegversmallingen. Ons Son en Breugel heeft mensen van Rijkswaterstaat en politie gesproken die aangeven dat de situatie omtrent de bebording en het plots opdoemen van de straatjuwelen niet correct is.

Chistoffer: “Bewoners die daar wonen zijn kwaad op de gemeente omdat die niet luisteren naar hun. De gemeente vinden het geweldig, maar mensen die stopten en ook die meehielpen die daar wonen zeiden dat ze de eerste nog moeten tegenkomen die die juweeltjes prima vinden. Beter versmallingen tegenover elkaar dan dit en als het gaat sneeuwen dan merk je de witte verhoging waar het paaltje op staat helemaal niet meer op.”

De straatjuwelen staan op maandag 3 december op de agenda van commissie grondgebiedzaken.