Zoek
Sluit dit zoekvak.

75-jarige man uit Son en Breugel ernstig gewond na zware aanrijding in Eindhoven

75-jarige man uit Son en Breugel ernstig gewond na zware aanrijding in Eindhoven
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision

Een 75-jarige man uit Son en Breugel is maandagmiddag ernstig gewond geraakt bij een zware aanrijding op de Europalaan in Eindhoven.

De man werd ter hoogte van de kruising van de Generaal de Famarslaan aangereden toen hij de weg over probeerde te steken. De automobilist zou de man op zeer hoge snelheid aangereden hebben. Een getuige meldt: “Ik zag de auto aan komen scheuren, en de man aanrijden. Hij vloog een stuk de lucht in en kwam een stuk verder pas terecht”.

De politie doet onderzoek naar de snelheid die de man gereden zou hebben. Dit onderzoek wordt door de Verkeers-Ongevallen Analiste uitgevoerd. De bestuurder is aangehouden door de politie. Dit is een standaard procedure bij een dusdanig ernstige aanrijding.

Een arts die in de buurt werk heeft eerste hulp verleend, de hulpdiensten waren al snel ter plaatsen om extra medische zorg te geven. Omdat de verwondingen dusdanig erg waren werdt er ook een traumateam opgeroepen. Deze zijn per helikopter ter plaatsen gekomen. De arts van dit team is met de ambulance mee gegaan naar het ziekenhuis in Tilburg. Een van de rijstroken op de A58 werd afgekruist om de ambulance zo een vrije baan te geven om zo snel als mogelijk bij het ziekenhuis te kunnen zijn. De man zou onder andere een neurotrauma opgelopen hebben. Dit houdt kort gezegd in dat de man ernstig hersenletsel heeft.

Dit nieuwsbericht is aangeleverd door een extern freelance journalist.