78-jarige man krijgt voorwaardelijke celstraf en taakstraf voor ontucht

78-jarige man krijgt voorwaardelijke celstraf en taakstraf voor ontucht minderjarige meisjes
Foto: Pixabay CC0

Voor ontuchtelijke handelingen met minderjarige meisjes moet een 78-jarige paardenhandelaar 362 dagen de cel in, waarvan 360 dagen voorwaardelijk. Ook heeft de rechter een taakstraf opgelegd van 200 uur.

De veroordeling van de man uit Son en Breugel ligt in lijn met de strafeis van het Openbaar Ministerie, die een half jaar cel en 200 uur werkstraf eiste. De rechter voegde hier 362 dagen cel aan toe, waarvan 360 dagen voorwaardelijk. De gezondheid van de man en het feit dat hij claustrofobisch zou zijn werd meegewogen in de veroordeling. Volgens de rechter heeft dader Frans W. misbruik gemaakt van zijn machtspositie omdat de man de droom van de meisjes om paard te rijden ondersteunde. Dit deed hij onder andere door hen aandacht te geven en startgeld voor wedstrijden te betalen.

Volgens het Algemeen Dagblad vertelde één van de slachtoffers in de rechtszaal wat de ontuchtige handelingen met haar heeft gedaan. “Mijn leven staat op zijn kop. Wat voelde ik me vies. Mijn spontaniteit is verdwenen, mijn sociale leven is weg, niks is meer leuk.” Frans W., die 60 jaar ouder is dan het toentertijd zestienjarige slachtoffer, stak zijn vingers in haar vagina en kuste haar op die plek. Toen het slachtoffer naar de politie stapte, kwamen ook andere slachtoffers naar voren. Zij maakten melding van onder andere een hand op een knie, borsten betasten, op de billen slaan en overdreven hard knuffelen.

Post article

Post article