Zoek
Sluit dit zoekvak.

78-jarige man uit Son en Breugel verdacht van misbruik drie minderjarige meisjes

78-jarige man uit Son en Breugel verdacht van misbruik drie minderjarige meisjes
Foto: Pixabay CC0

Een 78-jarige man uit Son en Breugel hoeft van justitie niet de cel in voor het vermoedelijke misbruik van enkele minderjarige meisjes.

Een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een werkstraf van 200 uur, dat is de eis van justitie. De 78-jarige ex-managehouder Frans W. wordt verdacht van het misbruiken van drie meisjes, maar omdat de man claustrofobisch zou zijn en kampt met een zwakke gezondheid werd rekening gehouden met de strafeis.

Het misbruik vond plaats in 2015 en 2016. De verdachte bekende bij één slachtoffer, maar betwistte het aantal maal dat het misbruik plaats had gevonden. Ook zou er sprake zijn van wederzijdse toestemming. “Ik heb nooit iets losgemaakt. Het gebeurde stilzwijgend onder elkaar. Ik heb altijd koude handen, zij wilde ze warmen. Het kwam van twee kanten. Maar ze lokte het zelf ook uit.” De aap kwam uiteindelijk uit de mouw toen het slachtoffer het vertelde aan haar moeder. De moeder confronteerde de zoon van de verdachte, waarop de zoon aan de verdachte vroeg wat hij gedaan had.

Bij twee andere slachtoffers wordt zoenen en fysiek contact (slaan op de billen) verweten, wat de verdachte ontkende. De Officier van Justitie acht bewezen dat misbruik bij het eerste slachtoffer plaats heeft gevonden, bij de overige twee slachtoffers is onvoldoende bewijs. De rechter doet over twee weken uitspraak.