Zoek
Sluit dit zoekvak.

80 uur werkstraf voor betasting minderjarige in bioscoop Veghel

De rechtbank van Den Bosch
Foto: Ons Son en Breugel

De 22-jarige man uit Son en Breugel is ondanks zijn leeftijd veroordeeld met het jeugdstrafrecht voor de betasting van een minderjarig meisje.

Op 6 september 2015 betastte een 22-jarige man uit Son en Breugel een 14-jarig meisje in een bioscoop in Veghel. De man en het slachtoffer hadden elkaar ontmoet via internet. De man had meerdere malen het meisje intiem betast, waarbij het meisje zijn hand verschillende keren wegsloeg maar nooit uitsprak dat zij niet gediend was van de avances van de man.

De officier van justitie vond bij rechtbank in Den Bosch 80 uur werkstraf op zijn plaats voor ontucht met een minderjarige, schrijft het Brabants Dagblad. Vanwege het leeftijd waren de betastingen verboden, of het slachtoffer nu wel of niet gediend was van de betastingen. Vanwege een aandoening van de verdachte, PDD-NOS, is hij volgens het jeugdstrafrecht veroordeeld. Hij zou niet hebben begrepen dat het meisje de betastingen niet wenste. De advocaat van de verdachte was van mening dat vanwege het lange tijdsverloop het recht op vervolging had verspeeld, maar hier ging het Openbaar Ministerie niet in mee.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play