Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aanhoudingen en huiszoekingen na inbraken en babbeltrucs

Aanhoudingen en huiszoekingen na inbraken en babbeltrucs
Foto: Pixabay

De politie heeft meerdere verdachten en huiszoekingen gedaan na een reeks inbraken en babbeltrucs door heel Nederland.

Op vier locaties in het land zijn huizen doorzocht en aanhoudingen verricht naar aanleiding van woninginbraken in voornamelijk seniorencomplexen en heling. Een 25-jarige man uit Ridderkerk en een 30-jarige man uit Rotterdam zijn respectievelijk bij familie en in eigen huis van hun bed gelicht door de politie.

Deze twee hoofdverdachten worden verdacht van het plegen van 15 inbraken en babbeltrucs in heel Nederland. Tussen 15 augustus en juni 2016 werden in ´s Heerenberg, Hattem, Epe, Wezep, Oisterwijk, Son en Breugel, Achterveld, Rotterdam, Bentveld en Zoetermeer diverse malen geprobeerd de misdaden te plegen. De politie sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn door heel Nederland. Verder onderzoek moet dit uitwijzen.

De twee hoofdverdachten gingen met een bos bloemen in de hand naar appartementencomplexen voor senioren en belden aan met een smoes dat er bloemen bezorgd moesten worden. Eenmaal toegang tot het complex werd aangebeld bij woningen om te zien of er iemand thuis was. Bij geen gehoor werden deur en slot geforceerd. In twaalf van de vijftien gevallen werden er op deze manier ingebroken, in de overige drie gevallen werd toegang verschaft via een babbeltruc. De buit bestond uit geld en sierraden.

Videobeelden, ooggetuigenverklaringen en de overeenkomstige werkwijze leidde uiteindelijk naar de verdachten. Het onderzoek werd verricht door politie Oost-Nederland.

Er is ook een 40-jarige man uit Schiedam aangehouden in zijn huis op verdenking van heling. Een vierde verdachten bleek niet thuis, maar zijn woning is al wel doorzocht door de politie. Bij de vier huiszoekingen zijn honderden sierraden en een hoeveelheid contant geld aangetroffen. De politie denkt dat de meeste gestolen sieraden niet teruggevonden zullen worden, omdat veel sieraden vermoedelijk zijn omgesmolten.

Meer informatie over de aanhoudingen en huiszoekingen kan worden gelezen op de website van de politie.


Lees meer