Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aankoop van Sint-Petrus’ Bandenkerk binnen twee weken rond

Remco Heeren roept iedereen op zijn mening te geven over het MFA
Foto: Ons Son en Breugel

Een half jaar nadat de parochie en de gemeente de aankoop van de Sint-Petrus’ Bandenkerk overeen kwamen, kan er eindelijk getekend worden.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten medewerking te verlenen aan de bouw van een nieuwe kerk achter de kerktoren, zoals beschreven in de overeenkomst die afgelopen januari voorgelegd is aan de gemeenteraad. De initiatiefnemer, de Heilige Oda parochie, is verzocht te komen met een uitwerking van de locatie. De gemeente is bereid de benodigde grond hiervoor te verkopen.

De overeenkomst over de aankoop van de kerk is echter nog niet getekend. Volgens de burgemeester komt dit in de komende week of de week erop in het college overleg, omdat er nog op enkele “punten en komma’s” gewerkt moet worden om de overeenkomst voor beide partijen goed te krijgen. Pas na tekening wil de gemeente het aankoopbedrag openbaar maken.

Gezien de aankoop van het kerkgebouw onlosmakelijk verbonden is met de bouw van het MFA, is de uitspraak vreemd te noemen. Het college geeft namelijk gehoor aan de oproep van de coalitiepartijen om pas op de plaats te maken en tijd voor reflectie in te lassen.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play