Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste aanpassingen aan straatjuwelen zijn zichtbaar

Eerste aanpassingen aan straatjuwelen zijn zichtbaar
Foto: Ons Son en Breugel

De straatjuwelen kregen vanochtend enkele aanpassingen om de veelbesproken verkeersremmers beter zichtbaar te maken. Bouwbedrijf Heijmans is aan de slag gegaan in het oost-west traject van de Boslaan tot aan Eind.

Bij de straatjuwelen zijn attentie-verhogende wegmarkeringen op het wegdek verschenen. De witte verf vraagt zo meer aandacht voor de juwelen. Om fietsers ook beter te attenderen is op sommige plaatsen ook witte verf aangebracht bij de rand van de fietssuggestiestrook. Ook zijn er op enkele straatjuwelen nieuwe paaltjes geplaatst. Deze paaltjes hebben aan de onderzijde extra reflectoren.

De grootste verandering heeft plaatsgevonden bij de beruchte wegversmallingen in de Veerstraat. Op de weghelft richting Son is het straatjuweel weggehaald. Op de weghelft komende vanuit Son is het juweel verder naar voren gehaald. Dit voorkomt onoverzichtelijkheid in de bocht en gevaarlijke situaties.

Binnenkort zullen nog meer aanpassingen gedaan worden. Zo komt er een 30 sticker op de zwart-witte palen die rechts benaderd worden en rood-witte tape op de opstaande rand van de voet moeten de aandacht extra gaan wekken. De aanpassingen worden later in het jaar geëvalueerd en besproken met een speciale werkgroep.