Acht lintjes dan toch nog uitgereikt aan dorpsgenoten

Patric van de Ven krijgt zijn lintje opgespeld door zijn vrouw
Foto: Giti Entezami
Nieuws

Het duurde iets langer, maar burgemeester Hans Gaillard heeft toch nog op speciale wijze acht lintjes uit kunnen reiken in Son en Breugel. Door de versoepeling van de coronamaatregelen werd het toch mogelijk om, onder voorwaarden, de lintjes feestelijk uit te reiken.

Op 26 april 2020 was de traditionele lintjesregen, waarbij dorpsgenoten die zich jarenlang vrijwillig in hebben gezet een onderscheiding kregen. Maar door de coronacrisis was het niet mogelijk om de lintjes al meteen op te spelden. Nu de maatregelen wat versoepeld zijn, was het moment dan eindelijk daar.

Donderdag 2 juli ging de burgemeester op bezoek bij het combigebouw. Daar zaten Robin Martens en Patric van de Ven met hun familie en vrienden klaar om te vieren dat deze twee brandweerlieden een lintje mochten ontvangen.

Robin Martens
Patric van de Ven

Vrijdag 3 juli was een drukke dag. Burgemeester Hans Gaillard moest nog vijf adressen af om lintjes uit te delen. Els Rooijakkers, Jan van Maasakkers, Gerard Scheepens, Jolanda Mateussen en Alfred Mateussen werden in het zonnetje gezet voor hun jarenlange vrijwillige inzet.

Gerard Scheepens (Foto: Giti Entezami)
Jan van Maasakkers (Foto: Giti Entezami)
Els Rooijakkers (Foto: Giti Entezami)
Arno Mulders (Foto: Giti Entezami)

Om het extra speciaal te maken mochten de partners van de ontvangers van een Koninklijke Onderscheiding het spelden verrichten. Dat zorgde voor de unieke situatie dat Jolanda en Alfred Mateussen het lintje bij elkaar op mochten spelden.

Alfred Mateussen (Foto: Giti Entezami)
Jolanda Mateussen (Foto: Giti Entezami)

Post article

Post article