Search
Close this search box.

Ad Megens van BBQWacht redt jouw barbecue avond

Ad Megens van BBQWacht redt jouw barbecue avond bij problemen
Foto: Ons Son en Breugel

Barbecueën is letterlijk en figuurlijk hot. Diverse horecabedrijven zijn dagelijks in de weer met dure barbecues om heerlijk vlees te bereiden. Maar wat doe je als de barbecue het niet doet, vlak voor een feest met honderden gasten? Dan bel je Ad Megens van BBQWacht.

Ad Megens werkt zich momenteel een slag in de rondte. Zijn bedrijf BBQWacht bestaat slechts enkele maanden, maar de telefoon staat roodgloeiend. Twee opvallende auto’s rijden stad en land af om horeca en particulieren te ondersteunen bij barbecue vraagstukken en om de veelal dure en veelgebruikte barbecues in topconditie te houden. En een barbecue in topconditie geeft natuurlijk veel lekkerder vlees.

“Nee, het is geen alledaags idee. Ik hielp Wim Vink van Barbecueplein met zijn barbecues, zoals het wegbrengen en onderhoud. Zo ook bij de familie Swinkels, welbekend van het biermerk Bavaria, en onder het genot van een biertje kwam het ter sprake dat er steeds meer vraag kwam naar onderhoud van barbecues. De familie Swinkels zei dat een dergelijk probleem ook speelde bij Bavaria, zoals een koeling of een tap die niet goed werkte. Dat hadden zij toen gesplitst en Tapwacht van gemaakt. Dus ik dacht, Tapwacht… BBQWacht!”

Het blijkt een gat in de markt. Ad is sinds februari actief met zijn bedrijf en heeft in de professionele barbecuewereld al een flinke stempel weten te drukken. “Het klinkt heel gek, maar een professional schenkt heel weinig aandacht aan de onderhoud van zijn barbecue. Ze kopen een hele dure barbecue en de denken daarmee klaar te zijn. Maar net als een auto zullen barbecues ook een keer per jaar naar de garage moeten. Alles nakijken en controleren, want je werkt wel met vuur. Dat moet wel veilig zijn.”

Het klantenbestand van BBQWacht omvat onder andere cateraars en horecaslagers, Ook bekende Nederlanders zien Ad graag over de vloer komen voor onderhoud van hun barbecue, zoals bijvoorbeeld de bekende demoslager Gert-Jan Kiers. “Als je daar je het onderhoud van de barbecue mag doen, gaat het heel hard.” Ad heeft het dusdanig druk dat zijn bedrijf een franchisenemer erbij heeft betrokken. Maar zelfs met twee wagens dag in dag uit op de weg is het moeilijk om aan de vraag te voldoen. “We denken er aan om er een wagen bij te nemen.”

“We bestrijken inmiddels heel Nederland, België en Duitsland. We gaan binnenkort ook naar Italië toe om certificering te krijgen om pizza ovens te onderhouden voor heel Europa.” Door zijn kennis en kunde krijgt BBQWacht speciale certificeringen van de fabrikanten, zodat eigenaars van barbecues met een gerust hart BBQWacht kunnen vragen voor reparaties zonder verlies van garantie. “De garantie blijft gewoon doorlopen als ik bijvoorbeeld een onderdeel heb vervangen. Dan houdt de klant zijn twintig jaar garantie.”

En wie denkt dat BBQWacht in de wintermaanden het wat rustiger aan kan doen heeft het mis. “We zijn nu al volop bezig met de wintermaanden voor onderhoud bij keurslagers en cateraars. Die zijn nu heel druk met barbecues gebruiken, daar gaan we in het barbecueseizoen alleen heen als het paniek is en ze niet kunnen barbecueën. In de wintermaanden dan komt het jaarlijks onderhoud. We hebben speciale onderhoudscontracten zodat het heel gunstig is voor de klanten en worden dan in de wintermaanden keurig geholpen.”

Tijdens het Barbecue Spektakel op 26 augustus en 27 augustus zal Ad zijn diensten inzetten om het evenement tot een succes te maken. Ook zal hij de grootste Jack Daniels Primo grill meenemen om de blits te maken.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play