Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afscheidstentoonstelling van de expositiecommissie

Foto: Pixabay CC0

Ruim 33 jaar waren Annelies Schoth en Leo Achterbergh lid van de gemeentelijke expositiecommissie. Voorzitter Ad van Etten doet dat al 25 jaar. Voor kunstenaars uit onze gemeente vormt het gemeentehuis een fraai podium om hun kunstzinnige producten te tonen.

Zij zorgden er voor, dat de bezoekers van het gemeentehuis én de er werkende ambtenaren konden genieten van die kunst. In al die jaren is de “galerie gemeentehuis” een begrip geworden. Het hoort er gewoon bij.

Nieuw team

De expositiecommissie selecteert de kunstenaars, adviseert hen en is behulpzaam bij de inrichting van de tentoonstelling. Een stijlvolle opening hoorde daar doorgaans ook bij.
Maar de jaren gaan tellen en nu de verbouwing van het gemeentehuis voor de deur staat, vormde dat voor de commissie een goed moment om plaats te maken voor een jongere generatie. Momenteel wordt gewerkt aan de samenstelling van een nieuw team, dat de taken van de “oude” commissie gaat overnemen.

Memorabele werken

Voor de vertrekkende commissie vormde dit een mooie gelegenheid om een afscheidstentoonstelling in te richten. Daarin zijn memorabele werken uit de historie van de commissie te zien. Daarvan maken ook “schatten uit de kelder” van het gemeentehuis deel uit. Zij werden gevonden tijdens het vorig jaar afgeronde kunstinventarisatieproject van de commissie. Tevens zijn werken die de gemeente zelf uit exposities aanschafte, werken rondom de aanleg van de A50 en de jaarlijkse bevrijdingsvieringen te bewonderen.

De afscheidstentoonstelling wordt geopend op donderdag 7 december om 17:00 uur. Uiteraard in de hal van het gemeentehuis. Dan zullen de afscheid nemende leden van de commissie de verhalen die bij de geëxposeerde werken horen, vertellen. Je bent daarbij van harte welkom.

 


Een initiatief van Ons Son en Breugel, Toine Buijtels Events en Multi Show Productions. Kijk voor meer informatie op de website van Snow Radio.