Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afval in de verkeerde bak kan grote schade veroorzaken

Afval in de verkeerde bak kan grote schade veroorzaken
Foto: De Baetsen Groep

De gemeente schrok toen afvalinzamelaars foto’s opstuurde van afval in de verkeerde bak, wat schade en hoge kosten met zich mee kan brengen.

Baetsen haalt in Son en Breugel het afval in de groene bak op. In de groene bak hoort groente-, fruit- en klein tuinafval, maar helaas merkt het bedrijf dat er in Son en Breugel ook ander afval in de bak terecht komt. Zo is Baetsen onder andere restafval, plastic, hout, glas en zelfs PVC-pijp en bouwpuin tegengekomen in de groene bakken. Afval dat schade aan kan richten aan de wagens die de bakken komen legen. Ook wordt het opgehaalde afval afgekeurd, wat weer een hoop geld kost.

Foto: De Baetsen Groep

De gemeente is hier van geschrokken en roept inwoners van Son en Breugel op om alerter te zijn. Ook adviseert de gemeente om de bak pas ’s ochtends aan de straat te zetten, maar wel vóór 7:30 uur, om misbruik van de bak door andere te minimaliseren.

Foto: De Baetsen GroepFoto: De Baetsen Groep

Mocht er toch ander afval in de bak terecht komen, dan hangen de afvalinzamelaars een rood label aan de bak. De bak dient dan schoongemaakt te worden om later opnieuw aan te bieden. Bij kleine overtredingen volgt een waarschuwing, bij herhaalde en bij zware overtredingen, zoals bij puin en pvc-pijpen, volgen direct sancties. De boa kan dan aan de deur komen en een boete uitdelen, die meteen 90 euro plus 9 euro administratiekosten zal zijn.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play