Afvalinzameling door Blink in de knel door personeelstekort

Afval wordt opgehaald door een vuilniswagen van Blink
Foto: Ons Son en Breugel

Door personeelstekort kampt afvalinzamelaar Blink met gaten in hun planning, waardoor komende tijd het ophalen van afval verstoord kan zijn.

Sinds 1 januari is Blink de aangewezen partij om het afval in Son en Breugel op te halen. De transitie ging de eerste paar weken niet overal goed, maar de groene vrachtwagens kennen de wegen in Son en Breugel inmiddels goed. Maar de komende paar weken kan het voorkomen dat het ophalen van afval niet helemaal vlekkeloos gaat.

“Deze periode is voor veel sectoren vaak ook een uitdagende tijd als het aankomt op personele bezetting,” zegt Blink. “Nu vakanties samenvallen met een toenemende krapte op de arbeidsmarkt en extra uitval in verband met corona-besmettingen, ontkomen veel gemeenten en inzamelaars er niet aan om met maatregelen te komen.”

Minder vaak of een ander moment

Om de gaten in de planning zo goed als mogelijk op te vangen, zet Blink uitzendkrachten en kantoorpersoneel in. Dit is echter niet altijd genoeg. “Gemeenten en inzamelaars zetten alles op alles om de impact op de afvalinzameling zo veel mogelijk te beperken. Ondanks deze inspanningen kan het deze zomer voorkomen dat afval minder vaak of op een ander moment zal worden opgehaald.”

Via Mijn Blink kan actuele informatie over afvalinzameling bekeken worden. Ook de app voor Android en iOS kan geraadpleegd worden.

Post article

Post article