Zoek
Sluit dit zoekvak.

Al het glas in combigebouw voor 45.000 euro vervangen

Al het glas in combigebouw voor 45.000 euro vervangen
Foto: Pexels CC0

Op sommige plekken in het combigebouw is het net een sauna door het plaatsen van verkeerd glas. Daar wordt nu een stokje voor gestoken.

Het is momenteel heerlijk warm in het combigebouw, waardoor brandweerlieden en medewerkers van de buitendienst flink moeten zweten. De reden: er is verkeerd glas geplaatst in het gebouw. Zo zou er volgens de oplevering op bepaalde delen (duur) zonwerend glas geplaatst moeten worden en is de entree van het gebouw een ware sauna omdat het glas op deze plek compleet verkeerd is. Al met al moet heel het gebouw voorzien worden van nieuw glas.

De kosten: een slordige 45.000 euro. Dit bedrag wordt deels vergoed door een verzekeringuitkering van 27.000 euro voor golfballenschade, maar de rest (18.000 euro) komt uit de portemonnee van de gemeente. Een lokale glaszetter zal met groot materieel deze zomer beginnen met het vervangen van de raampartijen.

Om problemen met golfballenschade in de toekomst te voorkomen trekt de gemeente een eenmalige gemeentelijke bijdrage uit van 54.000 euro om het golfballennet tussen het combigebouw en de golfbaan te verhogen. Dit bedrag is op verzoek van de gemeenteraad vrijgemaakt.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play