Ambitieuze LXRY BBQ Bandits willen WK barbecue naar Son halen

LXRY BBQ Bandits aan de bar van hotel La Sonnerie
Foto: LXRY BBQ Bandits

LXRY BBQ Bandits hebben de smaak goed te pakken na het wereldkampioenschap barbecue van dit jaar. Zo goed zelfs, dat ze hardop dromen om het wereldkampioenschap naar Son en Breugel te halen.

Aan de bar van hotel La Sonnerie praten de leden en supporters van de LXRY BBQ Bandits ruim een maand na hun WK avontuur nog even na. Onder het genot van een drankje proosten ze op hun eindresultaat. Sinds ze in september een respectabele zesde plaats wisten te bereiken op de World BBQ Championships 2022 waren de bandits niet meer bij elkaar geweest. Samen delen ze verhalen over hun avontuur en spreken ze leerpunten door voor de toekomst.

En het team zie die toekomst rooskleurig in. Het wereldkampioenschap in Torhout was voor het team namelijk een dusdanig positieve ervaring, dat ze het al helemaal voor zich zien om het wereldkampioenschap barbecue naar Son en Breugel te halen. Een ambitieuze hersenkronkel, die zeker kans van slagen kan hebben.

Onvergetelijk

Als je kijkt naar wat het Belgische plaatsje Torhout neer heeft gezet met een kleine organisatie, is het bewonderenswaardig hoe goed het verlopen is volgens de LXRY BBQ Bandits. Het hele dorp met net iets meer inwoners dan Son en Breugel hebben er met z’n alle de schouders ondergezet om het een onvergetelijk evenement te maken. En met 20.000 bezoekers uit heel de wereld niet alleen onvergetelijk voor de lokale bevolking.

Het team begint stiekem al ideeën op te werpen. Het hele centrum drie dagen afzetten, net als bij de kermis. En teams uit ieder continent naar het kleine Brabantse dorpje Son en Breugel om mensen van dichtbij en veraf te laten genieten van hemels eten. Entertainment op het Kerkplein, overal terrasjes van lokale ondernemers en tolken die vreemde talen verstaanbaar maken. De hele regio (maar vooral Son en Breugel) kan profiteren van het toerisme dat zo’n wereldwijde wedstrijd met zich meebrengt.

Ambitie

Maar om het te laten slagen, moeten alle puzzelstukjes in elkaar gaan vallen. Bevoegd gezag zoals de gemeente, lokale ondernemers, inwoners van Son en Breugel, sponsoren: de LXRY BBQ Bandits gaan dit (in samenwerking met de wereldwijde en Nederlandse tak van de World Barbecue Association) niet alleen trekken. Met alle kennis die de leden en supporters onderling hebben komen ze in ieder geval een heel eind.

Genoeg voorbereidingstijd hebben ze in ieder geval wel. De ambitie is om het evenement in 2025 of 2026 naar Son en Breugel te halen. Want in 2023 zal het WK gehouden worden in Costa Rica en in 2024 (naar verwachting) in Duitsland. Daarna moet Son en Breugel op de wereldwijde barbecuekaart gezet worden. En met hun Barbecue Spektakel ervaring (waar ook het Nederlands kampioenschap wordt georganiseerd) in de zakken moet je niet raar opkijken als het ze nog lukt ook.

Wie de LXRY BBQ Bandits en hun dromen wil volgen, inclusief hun WK avontuur, kan de Facebookpagina van het team leuk vinden.

Post article

Post article