Search
Close this search box.

Anne Berkers praat over veerkracht en energie in bibliotheek

Anne Berkers over veerkracht en energie in bibliotheek
Foto: Bibliotheek Dommeldal

In het nieuwe jaar start de Bibliotheek in Son en Breugel weer met een serie avonden voor en door ouders, over opvoeding en ouderschap. Op dinsdagavond 22 januari is de eerste avond. Anne Berkers verzorgt dan in de Bibliotheek in het Vestzak, een workshop die je op weg helpt naar meer veerkracht en meer energie

Stress

Je hoofd zit vol. Je kunt niet meer helder nadenken en je lijkt vast te lopen in steeds dezelfde situaties. Achteraf denk je: ‘Ik had liever iets anders willen zeggen of doen.’ Herkenbaar? Meer dan 85 procent van je denken is onbewust. Heel handig op momenten waarop je een alledaagse handeling doet, zoals tanden poetsen. Je denkt er niet meer bij na hoe je dit moet doen. Gelukkig maar. Maar het kan ook ongemak opleveren. Want òf je gaat leven op de automatische piloot,  òf je maakt onbewust keuzes die niet goed voelen. En dat gaat op den duur stress geven.

Veerkracht

Door stress ga je weer piekeren en verlies je energie. Met de workshop van Anne Berkers leren jonge ouders meer rust voor zichzelf en voor het gezin te creëren. Met een mix van mindfulness en cognitieve training leren ze een nieuwe denkwijze aan, die meer keuzevrijheid geeft. Dat leidt tot minder gepieker en meer rust en ruimte. Kortom: meer veerkracht.

Anne Berkers

Na haar hbo-diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlener volgde Anne Berkers (1984) de opleiding Mindfulness Based Cognitive Therapy. En inmiddels is ze oprichter en eigenaar van Anjoy Veerkracht

Aanmelden

Kaartjes voor deze eerste avond over opvoeding en ouderschap, op 22 januari, van 20:00 uur tot 21:30 uur, zijn online te bestellen via: www.bibliotheekdommeldal.nl klik op agenda. Bibliotheekleden krijgen korting op vertoon van de pas.