Search
Close this search box.

Anne en Anouk organiseren het eerste keezentoernooi in Son en Breugel

Anne Vercoelen en Anouk Zenden
Foto: Anne Vercoelen en Anouk Zenden

Op 9 januari 2021 wordt het eerste Keezentoernooi georganiseerd in Son en Breugel. Deelnemers kunnen zich nu al aanmelden.

Anne en Anouk, twee nichtjes opgegroeid in Son en Breugel en allebei actief in het verenigingsleven, organiseren het eerste keezentoernooi van Son en Breugel. In tijden van thuisisolatie tijdens de coronacrisis ontstond bij hen het idee om een Keezentoernooi te gaan organiseren. 

Ze kunnen met veel trots melden dat in 2021 het eerste Keezentoernooi van start gaat. Het toernooi zal plaatsvinden in het Vestzaktheater en wordt vijf keer per jaar georganiseerd. 

Wat is Keezen?

Keezen is een combinatie van ‘Mens erger je niet’ en ‘Pesten’ en wordt op een bordspel met speelkaarten en pionnen gespeeld. Het doel is om als eerste alle pionnen in je thuisvak te krijgen. Ondertussen probeer je te voorkomen dat de tegenstander het lukt om alle pionnen in het thuisvak te krijgen. 

Deelnemen aan het toernooi gaat per koppel. Middels een roulatiesysteem worden vier spellen gespeeld, steeds tegen een ander koppel. Er wordt gespeeld op officiële spelborden en met de officiële spelregels. Na de vier rondes wordt de stand van zaken opgemaakt en zijn er leuke prijzen te winnen.

Aanmelden en meer informatie

Deelname aan het toernooi kost 5 euro per persoon. Leeftijd vanaf 16 jaar. Inschrijven voor het Keezentoernooi kan via het emailadres keezentoernooisonenbreugel@gmail.com. Dit emailadres kan ook gebruikt worden als je meer informatie wilt ontvangen. Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina.

De Keezentoernooien vinden plaats op de volgende data van 19:30 tot 23:30 uur:

  • 9 januari 2021
  • 27 maart 2021
  • 15 mei 2021
  • 10 juli 2021
  • 18 september 2021

Inloop is vanaf 19:00 uur en na afloop is er natuurlijk genoeg gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Flyer van het keezentoernooi