Zoek
Sluit dit zoekvak.

Arrold van den Hurk verliest rechtszaak om Miljoenenjacht

miljoenenjacht
Foto: RTL

Dorpsgenoot Arrold van den Hurk won 125.000 euro tijdens Postcodeloterij Miljoenenjacht en de rechter oordeelt dat het daar bij blijft.

Vanochtend deed de rechter uitspraak in de spraakmakende zaak omtrent Arrold van den Hurk. Toen hij in 2013 op de rode knop drukte tijdens Postcodeloterij Miljoenenjacht had hij gelijk spijt en hoopte nog door te kunnen spelen, maar de regels lieten dit niet toe. Terecht, zegt de rechter. Een regel hoeft niet geschreven te zijn om geldig te zijn en de functie van de knop was duidelijk.

“Sinds 2008 is het drukken op de rode knop beslissend voor het spel,” zegt een woordvoerder van producten Talpa. “De uitspraak van de rechter is duidelijk. We hebben ons aan de spelregels gehouden en Van den Hurk was op de hoogte van die spelregels.” Advocaat van van den Hurk, Peter Plasman, vond dat er goede argumenten aangedragen werden, zoals het later pas toevoegen van de regel aan de spelregels.

Op 13 november 2013 stond Arrold van den Hurk in de finale van Postcode Loterij Miljoenenjacht. Arrold kreeg een aanbod van de bank, die hij naar eigen zeggen had willen weigeren. Toch drukte hij op de knop om akkoord te gaan met het aanbod van 125.000 euro, maar betuigde gelijk spijt.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play