Zoek
Sluit dit zoekvak.

Arrold van den Hurk wil gestopt spel Miljoenenjacht afmaken

miljoenenjacht
Foto: RTL

Via de rechter hoopt Arrold van den Hurk uit Son en Breugel Miljoenenjacht af te maken en zo kans te maken op de misgelopen vijf miljoen euro.

Peter Plasman, advocaat van van den Hurk, noemde dit volgens Nu.nl als één van de opties die denkbaar is toen hij vanochtend in de rechtbank van Amsterdam stond voor de bodemprocedure. “Het zou ook hele mooie televisie opleveren.” De resterende koffers zouden in het geval dat Arrold van den Hurk in het gelijk gesteld wordt door de rechter weer gehusseld worden. Een andere optie zou volgens Plasman kunnen zijn om een schadevergoeding te eisen met een maximale hoogte van het misgelopen bedrag.

Dat Arrold van den Hurk gekozen had voor de koffer met hierin vijf miljoen euro maakt hem nog geen eigenaar van het geldbedrag, stelde de advocaat van Endemol, Jacqueline Schaap. “Het spel staat slechts voor een kans op een prijs. Hij zegt dat het (het drukken op de knop, red.) kwam door de spanning en stress, maar die zijn een essentieel onderdeel van het spel.”

Op 13 november 2013 stond Arrold van den Hurk in de finale van Postcode Loterij Miljoenenjacht. Arrold kreeg een aanbod van de bank, die hij naar eigen zeggen had willen weigeren. Toch drukte hij op de knop om akkoord te gaan met het aanbod van 125.000 euro, maar betuigde gelijk spijt.

Op 13 september zal de civiele rechter zich buigen over het vonnis in de spraakmakende zaak.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play