Barbecue­spektakel vol gezelligheid en culinaire hapjes

Foto: Pixabay

Het BBQ­spektakel op zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus: bruisende barbecue­dagen bij hotel restaurant La Sonnerie.

“Barbecueën is al lang veel meer dan simpelweg een stukje vlees op het vuur braden”, zegt Wim Vink, medeorganisator. “Barbecueën is culinair verantwoord. Met producten als de Big Green Egg en door de komst van bloggers en speciale kookboeken, is het barbecueën naar een hoger level getild. Tijdens deze dagen laten wij een jong en oud zien hoe leuk én lekker barbecueën is.”

Proeven en beleven

Het gaat om een internationaal event, voor bezoekers uit Nederland en België. De bezoekers kunnen van alles zien, proeven en beleven. Tevens nemen barbecue­teams het tegen elkaar op. “Je ziet bijvoorbeeld hoe vis gefileerd wordt, we barbecueën vlees maar laten ook zien hoe je groente braadt. De livemuziek en de kinderactiviteiten zorgen voor het fijne sfeertje. Want barbecueën gaat niet alleen om lekker eten, maar ook om samen zijn, lang tafelen en gezelligheid.”

Op zaterdag start het programma om 13.00 uur, op zondag om 14.00 uur. De feestelijkheden gaan door tot in de avond, op zondag is er vanaf 20.00 uur een afterparty. Het event is gratis toegankelijk. Diverse professionele (inter)nationale teams laten zien wat ze in huis hebben. Op zaterdag wordt de BBQ­wedstrijd gehouden. “Hartstikke leuk om te zien en natuurlijk ook om iets te proeven! Ik hoop dat bezoekers met heel veel inspiratie naar huis gaan.”

Organisatie

Het event wordt georganiseerd door het WBQA (World Barbecue Association). Deze organisatie zet zich in voor culinair barbecueën.

Lees meer

Post article

Post article