Basisschool De Stokland maakt kennis met de harmonie

Docent van 040Muziek speelt de saxofoon voor kinderen van basisschool de Stokland
Foto: Freddie Louwers
Nieuws

In de week van 12 tot en met 16 juli klonk er volop muziek in de klaslokalen van basisschool De Stokland. In samenwerking met harmonie Pro Honore Et Virtute organiseerde de school een muziekweek waarin alle klassen kennis konden maken met de diverse muziekinstrumenten.

De lessen werden verzorgd door de beide opleiders die aan Pro Honore Et Virtute verbonden zijn, 040Muziek voor de blaasinstrumenten en Rhythm Impact voor de slagwerkinstrumenten.

Met de groepen 1 en 2 werden liedjes gezongen onder begeleiding van een trompettist en groep 3 heeft geleerd hoe het is om op een blokfluit te spelen. In de groepen 4 tot en met 7 zijn diverse docenten van 040Muziek langs geweest om uitleg te geven over houten en koperen blaasinstrumenten. Groep 8 heeft een workshop slagwerk gekregen in het Vestzaktheater, verzorgd door Rhythm Impact waarbij heel veel verschillende slagwerkinstrumenten aan bod kwamen. De kinderen mochten actief meedoen met alle lessen en genoten hier zichtbaar van.

Docent van Rhythm Impact speelt de trom voor kinderen van basisschool de Stokland
Foto: Freddie Louwers

Harmonie PHEV hoopt dat er middels deze samenwerking meer muziek in de klassen komt. Graag willen zij daar hun steentje aan bijdragen. Deze muziekweek op De Stokland is hier een mooi voorbeeld van.

Lijkt het jou leuk om een instrument te gaan bespelen? Dat kan bij Pro Honore Et Virtute, waar gewerkt wordt met professionele muziekopleiders. Heb je vragen of interesse in een proefles? Neem dan contact op met Freddie Louwers via opleidingen@phev.nl.

Post article

Post article