Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beach Event Son 2017: organisatie zet de puntjes op de i

Beach Event Son 2017: organisatie zet de puntjes op de i
Foto: Ons Son en Breugel

De grotendeels Sonse bezoekers van Beach Event Son: The Lost Empire laten Sint-Oedenrode op haar grondvesten doen schudden.

We schreven het vorig jaar al: Beach Event Son groeit en leert. De organisatie, bestaande uit een grote groep vrijwilligers, ontwikkelt zich jaar op jaar. Door ervaringen uit het verleden te gebruiken en vooral te kijken naar hoe de ‘professionals’ tewerk gaan zorgen zij voor een unieke ervaring voor Son en Breugel. Dit alles culmineert zich in hét sportevenement en hét muziekevenement van het jaar.

Het gekozen thema van dit jaar, The Lost Empire, was over het hele terrein zichtbaar. Voor de DJ op het sportveld was een podium gemaakt met enorme drietand als decor. De pagodes voor verkoop van versnaperingen werden afgewerkt met schuimrubberen zuilen in Griekse stijl. Het podium in de feesttent was zo aangekleed dat het leek alsof Poseidon hoogstpersoonlijk de feestende massa overzag.

Het maisveld op de Waterhoef (grondgebied van Sint-Oedenrode) werd omgetoverd tot een zandstrand voor het beachvolleybal. Door de grote toestroom aan teams werd gezocht naar een oplossing om zo veel mogelijk mensen tevreden te stellen. De poule groeide van 200 teams naar 240 teams door vier extra speelvelden aan te leggen. Dit resulteerde wel in ruimtegebrek voor tafels en bankjes: deze stonden op elkaar gepropt. Uiteindelijk ging het om de sportiviteit, een gemoedelijke strijd om de eerste plaats. Dit jaar ging wederom Oud Cafetaria Spierings er vandoor met de gemengde titel, terwijl de dames van Mevrouw Lynch 1 de wisselbeker in ontvangst mochten nemen van zusterteam Mevrouw Lynch 2.

Dit jaar werd er voor gekozen om ’s middags al een diversiteit aan muzikale invloeden in het programma op te nemen. Naast DJ Geert Verschuren, al jarenlang een vaste kracht voor het succes van het dagprogramma, werd de hulp ingeroepen van Friese coverartiest Jelle B, sambagroep Samba Rooi, de jonge muzikanten van Leuk Dat Je D’r Band en de feestbeesten van de Lampegastuh. Hoe later het werd en hoe meer alcoholische versnaperingen werden genuttigd, hoe meer de sfeer groeide.

Toen de avond was gevallen kon het muziekfestijn van start. In een uitverkochte tent stonden 2500 man te genieten van een breed scala aan muziek. De toestroom van bezoekers was zo groot, dat er zichtbaar en onzichtbaar maatregelen werden genomen om ruimte te maken voor de bezoekers. De kleine ingang van de tent werd in een kwartier verdubbeld, om zo een betere doorstroming in de tent te kunnen faciliteren. Achterin de tent was nog een klein beetje ruimte, maar het was duidelijk dat de tent de feestgangers amper binnen wist te houden.

The Millstreet Band wist het publiek al goed in de stemming te krijgen en wisten precies wat voor muziek het publiek wou horen. Snollebollekes deed zijn act zoals we van hem gewend zijn, maar het publiek genoot net alsof het de eerste keer was dat ze massaal van links naar rechts sprongen. De Feestneger valt als MC altijd een beetje tegen, maar de echte ster DJ Dansado wist het publiek goed op te warmen voor de hoofdact. Uiteindelijk stonden de veteranen Mental Theo en The Darkraver als twee oude vrienden de beukende beats te draaien. Het was prachtig op te zien hoe ontspannen deze routineus achter de draaitafels stonden.

Het is duidelijk dat Beach Event Son in vijf jaar tijd een hoop ervaring op heeft gedaan en hun evenement verder geperfectioneerd is. Dat is ook te zien aan de organisatoren, die aanzienlijk meer ontspannen rondlopen dan voorheen. Hun harde werk geeft hen nu de rust en ruimte om optimaal te genieten van hun evenement.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play