Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beach Event Son: groter, professioneler, gemoedelijker

Nagenieten met de aftermovie van Beach Event Son
Foto: Ons Son en Breugel

Terwijl het aangelegde strand aan de Waterhoef in Sint-Oedenrode weggehaald wordt, kan de organisatie met trots terugkijken op een fenomenaal Beach Event.

Wat vier jaar geleden begon als een manier voor een carnavalsvereniging om hun carnavalswagen te kunnen financieren, is uitgegroeid tot het grootste muziekevenement voor de jeugd van Son en Breugel. Het vierde Beach Event Son heeft zich wederom overtroffen, zonder moeilijkheden of incidenten.

  • Klik op ‘Fotoserie’ om alle foto’s te bekijken.

Het festival kende dit jaar voor het eerste een vrijdageditie, een speciale Hollandse avond. Het programma was gevuld met grote publiekstrekkers, zoals Ferry de Lits, Henk Dissel en Snollebollekes. De avond was enkele dagen voor aanvang al helemaal uitverkocht en de aangeklede schuur van Vleuten Voeders puilde uit. Het beetje regen wat viel mocht de pret niet drukken.

Het Beach Volley evenement was zoals je een dergelijk evenement graag ziet: zonovergoten en gemoedelijk. Meer dan 100 teams, elk met minimaal zes personen, betraden het aangelegde zand en maakten er een sportieve dag van. En om in de onsterfelijke woorden van Henny Huisman te spreken: zoals bij elke wedstrijd kan er maar één de winnaar zijn. Eigenljk twee: bij de gemengde teams won Oud Cafetaria Spierings en bij de vrouwen won Mevrouw Lynch 2 de wisseltroffee.

Foto: Ons Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

De kers op de taart was het zaterdagavond programma. Het evenement trok veel ‘vreemd volk’ (bezoekers die niet uit Son en Breugel kwamen), maar de beveiliging had alles onder controle. In de tent verrees een prachtig decor, waar de organisatie maanden mee bezig is geweest. De harde beats van onder andere Ruthless en Mental Theo zorgden voor een dampende warmte in de tent. Vooral de eindshow, waar de firma Foolen anderhalve dag mee bezig is geweest, zorgde voor menig kippenvelmoment.

De organisatie hoort uit diverse hoeken dat Beach Event Son vergeleken wordt met muziekfestival Wish in Beek en Donk. Wish kende tien jaar geleden een soortgelijke oorsprong en telt momenteel als één van de grootste muziekevenementen van Nederland, deels gerund door vrijwilligers. De organisatie is gevleid met deze vergelijking, maar er zijn voorlopig geen plannen om Beach Event Son uit te laten groeien tot een festival met tienduizenden bezoekers. Maar zeg nooit nooit. Voor een stel ‘amateurs’ zetten ze wel een evenement van formaat neer. Ieder jaar leren ze bij, ieder jaar groeien ze groter en ieder jaar wordt Beach Event Son nog professioneler.


Lees meer over Beach Event Son