Search
Close this search box.

Beach Event zet Waterhoef onder water voor een echt ijsfeest

De opbouw van het ijsfeest/ijsbaan op de Waterhoef
Foto: Ons Son en Breugel

Geen schaatsbaan in het centrum, maar toch een ijsfeest: aan de Waterhoef wordt hard gewerkt aan een natuurijsbaan voor iedereen. Al de hele dag wordt gewerkt om de baan aan te leggen, zodat er mogelijk vrijdag al geschaatst kan worden.

De mannen achter Beach Event Son lieten al doorschemeren met voldoende ideeën te spelen toen zij afscheid namen van hun beachvolleybal toernooi. En nu het kwik onder nul is gedaald wordt hun eerste idee realiteit: een ijsbaan. En geen kleintje, eentje van maar liefst tachtig bij veertig meter.

Dit keer is niet de achtertuin, maar de voortuin van familie van de Vleuten het toneel van het evenement. Aan de Rooijseweg wordt hard gewerkt om over drie vorstdagen schaatsen mogelijk te maken. De ondernemers Harm Kuijpers van H. Kuijpers B.V. en Marc van Witzenburg van Van Witzenburg Techniek leggen de baan aan, geheel belangeloos.

Hele winter schaatsplezier

“Geen IJsfeest vinden we enorm zonde voor de jeugd van Son en Breugel,” geven de initiatiefnemers aan als motivatie voor hun actie. Geen kunstmatige baan die maar drie weken in het centrum staat, maar met een beetje geluk een hele winter schaatsplezier. De baan blijft namelijk liggen. Ook als het gaat dooien, want als het daarna weer gaat vriezen kan er gewoon weer geschaatst worden.

Als het weer een beetje meewerkt, kan er dus vanaf vrijdag 16 december geschaatst worden aan de Waterhoef. En het allermooiste: het is helemaal gratis, zonder passe-partout of kaartjes. Houd er wel rekening mee dat je eigen schaatsen, persoonlijke beschermingsmiddelen, eten en drinken mee moet nemen. Wie met de auto komt, kan de auto parkeren langs de Rooijseweg bij SBC.

Update

De organisatie laat weten dat de openstelling van vrijdag 16 december helaas niet door kan gaan.