Belastingspreekuur in Bibliotheek Son en Breugel

Belastingspreekuur in de Bibliotheek Son en Breugel
Foto: Pexels CC0
Nieuws

In deze maanden waarin weer belastingformulieren moeten worden ingevuld en ingestuurd, organiseert Bibliotheek Dommeldal tweemaal een belastingspreekuur. Je krijgt informatie over het invullen van aangiftes, zodat je dit volgend jaar helemaal zelf kunt. Tijdens het spreekuur kijken we meteen of de hoogte van jouw zorg- of huurtoeslag nog in orde is.

Dinsdag 12 maart en maandag 8 april

Op dinsdag 12 maart van 11:00 tot 13.00 uur en op maandag 8 april van 11:00 tot 13.00 uur zitten in de bibliotheek in Son en Breugel deskundige vrijwilligers klaar om te helpen met antwoorden op vragen en met hulp bij eenvoudige zaken die horen bij de gewone jaarlijkse privé aangifte. Het spreekuur is bedoeld voor alleenstaanden met een maximaal inkomen van 30.000 euro per jaar, en voor samenwonenden/gehuwden met een maximaal inkomen van 50.000 euro per jaar. De hulp is gratis.

Aanmelden

Jong of oud, iedereen is welkom, na aanmelding in de bibliotheek, via telefoonnummer: 0499 473033 of aan de balie in de bibliotheek in het Vestzak. 

Zelf belastingaangifte doen op een computer van de Bibliotheek

Kun je de online belastingaangifte niet thuis doen? In de bibliotheek kan dat wel. In iedere vestiging van Bibliotheek Dommeldal is gratis een computer beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Bibliotheekmedewerkers helpen wel bij algemene problemen, bijvoorbeeld om te printen. Maar niet bij specifieke problemen, dus niet bij de aangifte of aanvraag. Daarvoor is nu juist het belastingspreekuur in de bibliotheekvestigingen.

Zelf aan de computer werken met de E-overheid

Misschien ben je geïnteresseerd in de (gratis) training werken met de E-overheid? Dat kan ook in de bibliotheek. In kleine groepjes helpen we je op weg bij het zoeken en vinden op de sites van bijvoorbeeld de Belastingdienst, de Zorgverzekeraar de Sociale Verzekeringsbank etc. Ook hiervoor kun je je inschrijven in de bibliotheek.

Post article

Post article