Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beoogde nieuwe CMD locatie gevonden: Heistraat 6

Wegwijsbord in het centrum van Son richting het gemeentehuis en politiebureau
Foto: Ons Son en Breugel

Het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD) van de gemeente Son en Breugel heeft een nieuwe locatie op het oog: Heistraat 6. Deze beslissing volgt op de vaststelling dat de huidige locatie in het dorpshuis niet voldoet aan de eisen van privacy en veilige dienstverlening die noodzakelijk zijn voor het CMD.

De verhuizing is nodig omdat de combinatie van de bruisende activiteiten van het dorpshuis en de dienstverlening aan kwetsbare inwoners in het CMD elkaar in de weg zitten. Bovendien zijn er onvoldoende spreekkamers beschikbaar in het dorpshuis, en deze voldoen niet aan de moderne privacy- en veiligheidsnormen.

Na een grondige marktoriëntatie is de keuze gevallen op het pand aan de Heistraat 6, een locatie die voldoet aan de behoeften van het CMD. Het gebouw biedt voldoende ruimte en kan naar wens worden ingericht. De locatie is centraal gelegen, goed bereikbaar en toegankelijk voor mindervaliden. Dit maakt het mogelijk om een veilige en prettige werkomgeving te creëren voor zowel de inwoners als de medewerkers van het CMD. Het pand is beter bekend als de voormalige Rabobank.

Voor de aanpassing en inrichting van de nieuwe locatie wordt een krediet van 356.200 euro gevraagd. Dit bedrag is gebaseerd op een raming van een erkend aannemersbedrijf, inclusief een post voor onvoorziene kosten en de kosten voor projectleiding.

Het vertrek van het CMD uit het dorpshuis heeft wel gevolgen voor de exploitatie van het dorpshuis, omdat de jaarlijkse huurinkomsten wegvallen. De gemeente is in overleg met het bestuur om vervangende inkomsten te genereren door de vrijgekomen ruimte aan andere partijen te verhuren.

Het is de bedoeling om de verhuizing en de aanpassingen aan de nieuwe locatie voor 1 januari 2025 te realiseren. De medewerkers van het CMD zullen intensief worden betrokken bij het ontwerp en de inrichting van hun nieuwe werkplek.