BFF voetbaltoernooien voor meiden in Son en Breugel en Nuenen

BFF voetbaltoernooien voor meiden in Son en Breugel en Nuenen
Foto: Pixabay CC0

V.V. SBC in Son en Breugel en R.K.S.V. Nuenen in Nuenen organiseren beide in maart voetbaltoernooien speciaal voor meiden tussen de tien en veertien jaar.

Op zaterdag 4 maart wordt in Son en Breugel en op woensdag 29 maart wordt in Nuenen een speciale meiden-voetbaldag georganiseerd. Meiden kunnen zich via www.bfftoernooien.nl inschrijven voor de toernooidagen, en daarbij meteen hun vriendinnen uitnodigen om ook mee te doen.

Meiden tussen 10 en 14 jaar

De doelgroep van BFF is meisjes tussen de tien en veertien jaar. Zij kunnen met hun beste vriendinnen gaan voetballen en plezier maken. Via hun telefoon of tablet kunnen de meiden zich op een online platform inschrijven, bij voorkeur samen met een vriendin, voor de BFF-toernooien die georganiseerd worden door de deelnemende gemeenten en voetbalverenigingen.

Best Football Friends en EK vrouwenvoetbal

Beide toernooidagen zijn onder deel van het project van Best Football Friends (BFF) van de Provincie Noord-Brabant. Het belangrijkste doel van dit project is zo veel mogelijk meisjes te laten bewegen. Dertig Brabantse gemeenten doen mee aan het project, dat gelinkt is aan het EK vrouwenvoetbal dat komend jaar gehouden wordt in Nederland. Van 16 juli tot en met 6 augustus wordt door 16 landenteams gespeeld in stadions in onder meer Tilburg en Breda.

Het EK biedt een geweldige kans om zoveel mogelijk meisjes te laten bewegen en betere randvoorwaarden te creëren voor meisjes- en vrouwenvoetbal bij (sterke) verenigingen. De beste teams stromen door naar regiofinales en uiteindelijk zelfs naar de provinciale finale vlak voor het EK

Enthousiaste reacties

Wethouder Sport Kees Vortman ondersteunt het initiatief van de provincie van harte: “Ik vind het fantastisch dat meiden van deze leeftijd op deze manier een mogelijkheid geboden wordt om samen te voetballen. Ik hoop dat ze er veel plezier aan beleven en dat het een stimulans is om te blijven voetballen”.

Ook Ron Verhoeven van V.V. SBC vindt het een goed initiatief. Alle meiden uit Son en Breugel en Nuenen zijn op 4 maart van harte welkom op het terrein van V.V. SBC: “SBC daar wil je toch ook voetballen!”
Ambassadrice van het project is Daniëlle van de Donk, die voetbalt bij Arsenal en in het Nederlands elftal. Zij is enthousiast over dit alternatief: “Ik vind het heel belangrijk dat kinderen al jong bewegen. Van samen sporten leer je veel. Je leert om samen te werken, je leert omgaan met winnen en verliezen, en het is natuurlijk gezond. Maar het allerbelangrijkste: sporten is gewoon keileuk.”


Lees meer over voetbal


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.


 Neem dan contact met ons op.

Post article

Post article