Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bibliotheek Dommeldal laat Spraakmakers aan het woord

Vertrouwelijk inzicht gemeenteraad in facturen meerkosten bibliotheek
Foto: Ons Son en Breugel

Op dinsdagmiddag 19 februari, van 14:00 tot 16:00 uur, neemt Spraakmaker Inge Verheijden de bezoekers mee naar de oude inheemse tradities uit het hart van de Andes. Waar, in een lange onafgebroken afstammingslijn van mensen die de ‘behoeders van de wijsheid’ zijn, een mystieke praktische levenswijze bewaard is gebleven.

Een bijeenkomst voor iedereen die interesse heeft in een levenswijze waarin de natuur is geïntegreerd.

Inge Verheijden

Inge Verheijden kwam in 2008 in aanraking met de levensvisie van de bewoners van de Andes. Sindsdien heeft zij deze Kosmovisie omarmd. En nu deelt Inge haar kennis met een website en met presentaties. In mei 2019 organiseert zij zelfs voor geïnteresseerden een reis naar Peru.

Presentatie

Deze presentatie in de bibliotheek in het Vestzak bestaat uit een lezing met eigen foto’s en de vertoning van de film Salk’a. Salk’a is Quechua – de taal van de Andes – en betekent de ‘vrije, niet getemde’ energie.

In deze onrustige en roerige tijden, waarbij veranderingen zo snel gaan dat het meer dan ooit noodzakelijk is om het anker in jezelf te vinden, biedt deze kennis bruikbare inzichten die je helpen je leven de juiste richting op te sturen.

Inge Verheijden laat zien hoe je, als Westerling, de oude sjamanistische wijsheid kunt benaderen, waar de mensheid nu staat in de grote kosmische geschiedenis van de aarde.

Opwarmertje

Een week eerder, op dinsdag 12 februari, is Spraakmaker Inge van 14:00 tot 16:00 uur ook aanwezig in bibliotheek Son. Voor een eerste kennismaking met haar mooie boeken en verhalen, als opwarmertje voor de presentatie die zij op 19 februari in de bibliotheek geeft.

Spraakmakers

Spraakmakers zijn mensen met bijvoorbeeld een jarenlange passie, of specifieke kennis op een bepaald gebied en die daar graag over vertellen. De bibliotheek geeft hen een podium om hun kennis te delen met hun dorpsgenoten. Spraakmakers zoeken contact met de bibliotheek via 0499-473033.