Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bibliotheek start eerste keer de Week van de Leesclub

Bibliotheek start eerste keer de Week van de Leesclub
Foto: Bibliotheek Dommeldal (aangeleverd)

Van 28 januari tot en met 3 februari 2019, vindt voor de eerste keer de Week van de Leesclub plaats bij Bibliotheek Dommeldal met als motto: iedereen kan lezen met een leesclub.

De Week van de Leesclub heeft als doel: lezers stimuleren om met anderen over boeken in gesprek te gaan, door deel te nemen aan leesclubs. Natuurlijk wordt er ook een leesclubboek van het jaar gekozen.

Leesclubboeken

Bibliotheek Dommeldal doet mee met de promotie van de Week van de Leesclub. Zij beheert de leesclubcollectie voor Brabantse en Limburgse bibliotheken: een grote boekcollectie met ruim 360 verschillende titels. Zowel literaire fictie als non-fictie. De titels variëren van nieuw tot wat ouder. Maar het zijn altijd boeken waarvan bekend is dat leden van leesclubs ze graag lenen en lezen. En jaarlijks komen er veel nieuwe titels bij.

Leesclubshop

De Leesclubshop is online, via de site van Bibliotheek Dommeldal, toegankelijk en werkt heel eenvoudig. De contactpersoon van de leesclub kan het hele jaar door, per mail of persoonlijk een account aanvragen. Vervolgens kan de club online direct de gewenste titels aanvragen, in de gewenste periode. Voor elke titel afzonderlijk wordt een bevestiging per e-mail gestuurd. En zodra de boeken in de Bibliotheekvestiging klaarstaan volgt een berichtje dat de boeken opgehaald kunnen worden. Meestal zelfs met enkele recensies erbij. De boeken uit deze collectie zijn zes weken te leen. Zo kan een leesclub voor een heel seizoen vooruitplannen.

Leesclub informatie 

Op www.bibliotheekdommeldal.nl is een pagina gemaakt speciaal voor leesclubs. Daar zijn ook alle beschikbare titels te vinden. En ter inspiratie en informatie is er ook een website weekvandeLeesclub.nl