Zoek
Sluit dit zoekvak.

Binnenkort extra controles op Ekkersrijt en buitengebied

Binnenkort extra controles op Ekkersrijt en buitengebied
Foto: Pixabay CC0

Met vrijgekomen gelden gaat de gemeente de komende twee jaar extra werk maken van veiligheid in Son en Breugel.

De gemeente krijgt van de Veiligheidsregio dit jaar 48.016 euro terug. Met een motie van Dorpsbelang wordt dit geld nu gebruikt om de komende twee jaar extra controles te houden op Ekkersrijt en het buitengebied van Son en Breugel. Ook krijgt het buurtpreventieproject in Son en Breugel een duwtje in de rug.

De komende tijd worden extra controles uitgevoerd op Ekkersrijt. Volgens burgemeester Hans Gaillard zijn er bijvoorbeeld autobedrijven waarvan het vermoeden bestaat dat hier mogelijk geld wordt witgewassen. “Het aantal autobedrijven op Ekkersrijt neemt toe, zonder dat het wagenpark aanleiding geeft tot bestaansrecht.” Deze controles worden gehouden in samenwerking met de belastingdienst, politie, brandweer, defensie en de omgevingsdienst.

Ook het buitengebied van Son en Breugel is nog een blinde vlek. De gemeente wil de komende tijd 50% van het gebied bezocht hebben om te zien of hier illegale praktijken uitgevoerd worden. Wijkteams zijn geschoold om verdachte situaties op te merken, maar zij kunnen niet alles zien.

Door de komst van WhatsApp heeft buurtpreventie in Son en Breugel een nieuwe impuls gekregen en volgens de burgemeester is dit goed merkbaar. Momenteel zijn er al zo’n 80 appgroepen actief die een oogje in het zeil houden. Het geld zal worden aangewend om borden plaatsen en scholing over het gebruik van deze groepen te faciliteren.

Na de verkiezingen zal de nieuwe gemeenteraad een veiligheidsdebat voeren om nieuwe ideeën voor veiligheid te bespreken zoals cameratoezicht.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play