Black Friday? Dan liever geen foodtrucks op Ekkersrijt

Eten wordt geserveerd door een foodtruck
Foto: Pexels CC0
Nieuws

Met de huidige coronamaatregelen is eten en drinken ‘to go’ erg in trek, maar de gemeente vindt het te druk bij foodtrucks op Ekkersrijt.

Toezichthouders in de gemeente Son en Breugel zien dat het, ondanks de coronamaatregelen, druk is op Ekkersrijt. De toezichthouders vinden het met name te druk rondom de foodtrucks die her en der op het industrieterrein voedsel verkopen. Voornamelijk bij het meubelplein kunnen bezoekers van de boulevard voedsel afhalen. “De parkeerplaatsen zijn vol, het is te druk rondom de foodtrucks en ook binnen houdt men zich niet aan de maatregelen,” zegt de gemeente.

Maar met de zogenaamde black friday en feestdagen in het vooruitzicht, wil het college van burgemeester en wethouders dit tijdelijk een halt toe roepen. De gemeente gaat de foodtruckhouders verzoeken op de black friday dagen, de weekenden in december en de kerstvakantie niet naar Ekkersrijt te komen. De foodtruckhouders en winkeliers ontvangen hierover een brief.

Het verzoek geldt niet voor mobiele verkooppunten in bijvoorbeeld het centrum van Son en het Pieter Brueghelplein, zoals de vishandel.

Post article

Post article