Search
Close this search box.

[Blog] de sportweek van Esmeralda

esmeralda
Foto: Esmeralda Lentini

Deze week, net als iedere week, weer personal training gehad van mijn personal trainer. Wellicht een leuk idee om te vertellen hoe mijn sportschema eruit ziet iedere week.

Zo’n training duurt een uur en meestal een groepje van zes. Persoonlijk ga ik meestal op de maandagavond om 18.00 uur. Het is erg gevarieerd wat we doen. Deze week was het bijvoorbeeld veel rennen, een minuut ongeveer. Tussendoor krijgen we een oefening met een zware schijf van 15 kilo, om vervolgens weer te gaan rennen.

Die training moet een keer in de veertien dagen meegedaan worden. Dan doe ik de small group training die duurt een half uur, die wekelijks meegedaan moet worden. Daar doen we allerlei oefeningen, zoals bijvoorbeeld rennen, tegen een boksbal slaan, zware bal van 10 kilo boven je hoofd houden en dan hard op de grond smijten, touwtje springen, opdrukken en planken en veel meer.

Dan train ik nog een uur in de week met mijn personal trainer Irmo van SonSport Active Centre. Dat is de laatste tijd veel kracht training, die op het moment goed zwaar zijn. De laatste keer moest ik zelfs 100 kilo met mijn voeten wegdrukken.

Verder heb ik nu een les Tai Bo gedaan bij Irmo in de les, dat vond ik ook erg leuk. En zo vaak als het lukt doe ik Zumba. Er is echt veel vooruitgang merk ik wel.

En lukt het niet, is er wel weer een andere oplossing. Zo heb last van mijn evenwicht/balans en dan geeft personal trainer Bas weer een oefening waardoor je meteen weer verschil merkt. Ook heeft Irmo geregeld dat ik in Emmen kon blijven sporten, zoals te zien is op de foto.

Het gaat nog heel goed. Nog twee en halve maand te gaan in de afvalrace, dus blijf mijn best doen tot het einde.

afvalrace samira esmeralda sonsport

Lees meer blogs van Esmeralda