Search
Close this search box.

[Blog] Esmeralda excuseert zich voor het gezeur

sonsport
Foto: Pexels CC0

De vakantie van de kinderen was weer voorbij. Een nieuwe week in aantocht met alle goeie plannen, zoals werken en sporten.

Maandag 18:00 uur personal training met Bas van Sonsport Active Centre. Dat was een zeer pittige maar fijne les, alleen het springen blijft zo lastig voor mij. Ik ben namelijk overal zeer goed bedeeld en toch probeer ik het wel, maar blijft nog erg lastig. En zo had Bas nog meer oefeningen waarbij ik dacht ‘ja dat valt voor Bas wel mee’. Bij mij zit nog van alles in de weg, maar merk langzaam wel dat het wat slinkt.

Na de les had ik het opeens gewoon gehad. Meestal ga ik nog een half uur tot drie kwartier naar de fitness met Susanne, maar nee. Het ging gewoon niet voor mijn gevoel. Mijn lichaam voelde vreemd. Ik ben toen maar naar huis gegaan en jee wat voelde ik me slecht. Het leek wel of ik de eerste keer de bootcamp had gedaan. Na een uurtje ging het wel weer en ben toen gelijk naar bed gegaan.

Dinsdagavond hadden we een presentatie over voeding met voedingsconsulente Maylee van Puur In Balans. Zeker interessant, maar vond mijn eigen al stil. Hahaha ja echt, dat kan gewoon. Meestal ben ik wel aan de praat of wat dan ook.

Woensdagochtend ging ik met de klas van Stacey mee naar een museum in Boxtel, dus sporten zat er niet in. En met twee avonddiensten lukte het ook al niet in de avond, dus met Irmo van Sonsport Active Centre afgesproken donderdagochtend 11:15 uur even flink te gaan zweten. Maar tijdens de avonddienst van woensdag werd ik toch wel naar. Heel koud maar toch weer bloedheet. Mijn collega Yvonne nam even mijn temperatuur op. Die was al flink hoog, maar goed ‘gewoon doorgaan’ is mijn motto. Maar ik dacht wel ‘als ik morgenochtend flink ga trainen ga ik dat niet redden’. Dus mijn afspraak met Irmo heb ik af moeten zeggen, helaas.

Thuis meteen mijn bed in, pil erin en slapen. De hele donderdagochtend heb ik in bed gelegen. Donderdagavond dienst gedraaid, waar ik werkte met collega Harma. Die had ook al koorts, ging lekker allemaal. Ik op halve kracht en zij ook, maar het is goed gekomen.

Mijn voornemen om vrijdagochtend te gaan sporten bij Sonsport Active Centre viel ook in het water met koorts in mijn lijf. Het leek mij niet verstandig te gaan sporten. Ik dacht ‘ach, dan zaterdag maar dan ben ik wel weer oke’. Maar nee, het werd allemaal nog veel erger. Ik heb me zelfs ziek moeten melden op het werk. Ik baalde enorm. Ziek zijn, geen sport, collegas in de steek laten… Het voelde als een verloren week. Zaterdag had ik dan ook ff een zwak moment. Ik zat wel aan de komkommer met olijven, maar de kinderen hadden popcorn. Drie handjes gepakt, pfff.popcorn

Nou, veel fruit gegeten, goed rusten en hopen dat ik snel weer op de been ben. Ik ben niet gauw ziek maar als ik het ben, pfff. En ben het wel zat nu. Ik wil weer lekker sporten. Ik mis de lessen gewoon en de mensen. Heb ook het enge gevoel dat ik weer helemaal van voor af aan moet beginnen, dat mijn conditie weg is die ik toch al iets had opgebouwd. Maar ja, dat moet ik nog gaan bezien. Eerst maar zorgen dat ik weer richting SonSport Active Centre kan, dan komt de rest wel vanzelf wel weer.

Volgende keer hoop ik weer een leukere blog te kunnen schrijven. Ik lees mijn eigen blog na en denk, bah wat een gezeur. Maar ja, zo is wel hoe mijn week verlopen is.

afvalrace

Lees ook