Zoek
Sluit dit zoekvak.

[Blog] Esmeralda loopt de SamenLoop Voor Hoop

Esmeralda SamenLoop Voor Hoop
Foto: Ons Son en Breugel

Er werd mij gevraagd vanuit de groep van de Afvalrace of ik mee wilde lopen voor de SamenLoop Voor Hoop op 4 en 5 juni. Jazeker wilde ik dat!

Aangezien dat mijn werkweekend was en ik in de avond dienst had, dacht ik van 0:00 uur tot 01:00 uur te lopen. De tijd werd uit eindelijk van 23:00 uur tot 0:00 uur, samen met mijn collega van de afvalrace Susanne Krijtenburg. Gezellig.

Esmeralda SamenLoop Voor Hoop
Foto: Esmeralda Lentini

Wat een mensen, prachtig. Het zag er mooi uit: de bomen verlicht, al die brandende kaarsenzakken langs het parcours. Maar hoe vind je in die mensenmassa je loopmaatje? Of de stand van Sonsport Active Centre? Gelukkig is er de app, zo vonden we elkaar.

Er werd gevraagd te stoppen met lopen voor de kaarsenceremonie. We konden naar een mooi en emotioneel verhaal luisteren, van een mevrouw die een brief schreef naar meneer Kanker. Zo mooi geschreven en zo waar. En daar was een minuut stilte…

Emeralda SamenLoop Voor Hoop
Foto: Esmeralda Lentini

Stil was het. ik huilde, denkend aan mijn tante Lena die precies een jaar ervoor overleed aan deze vreselijke ziekte. 52 jaar, net oma geworden en stond nog volop in het leven. Maar ze won de strijd niet.

Mijn schoonzus van 47 jaar, ook overleden.

Mijn oom Gerrie vecht op dit moment voor zijn leven, ook die rotziekte. Ik heb meerdere ooms en tantes verloren aan die ziekte. Er zijn nog meer ooms en tantes die er tegen vechten. Het lijkt nu wat beter, maar meneer kanker is er nog wel. Dat geldt voor veel mensen, Helaas. Ik veeg mijn tranen weg en loop voor dit goede doel.

Op zondag waren de kinderen van de basis scholen aan de beurt, die liepen een speciale kinderloop. Ze lopen 24 minuten in plaats van 24 uur en hadden ook kaarsen zakken gemaakt. Stacey liep natuurlijk ook mee met haar school De Harlekijn, samen met haar juffen Anette, Kim, Eefke en meester Rob. En de ouders niet te vergeten, om het span bij elkaar te houden wat een zware taak was. Prachtig al die kinderen.

Esmeralda SamenLoop Voor Hoop
Foto: Esmeralda Lentini

Als team hadden we afgesproken om vanaf 13:00 uur nog tot het einde mee te lopen. Het was heet, gelukkig was er onderweg een heerlijk waterijsje. Er kwam muziek bij van de Bloaskaken en de laatste ronde was een feit.

Het was de gezelligste ronde met veel mensen, muziek, gezelligheid en opluchting. Het resultaat mag er dan ook zijn: een prachtig geldbedrag waar ze weer onderzoeken mee kunnen doen. Hopelijk kunnen we hiermee veel mensen het verdriet en leed van meneer Kanker besparen.

Het was een mooi om te doen, al was het met een lach en een traan.

afvalrace samira esmeralda sonsport


Lees meer blogs van Esmeralda