Zoek
Sluit dit zoekvak.

[Blog] Esmeralda somt de veranderingen in haar levensstijl op

Esmeralda en Stacey
Foto: Esmeralda Lentini

Deze week schrijf ik een blog over de veranderingen in mijn gezin, sinds de afvalrace is begonnen.

De allereerste verandering is natuurlijk ons eetpatroon. Ontbijten deed ik eigenlijk nooit, echt eten deed ik pas in de middag om 12 uur. En bij de koffie ’s morgens af en toe een lekkere koek. Fruit pakte ik bijna nooit. Het avondeten was bij mij vooral het probleem.

Het eten is bij ons ook gewoon altijd lekker, dan is één bordje ook niet genoeg dacht ik dan. De pannen moesten meestal ook wel leeg, met daarna nog een lekker toetje. ’s Avonds bij de koffie ook altijd wel een lekker koekje.

Er waren avonden bij dat er een glas cola gedronken werd met een bakje chips of wat dan ook. De weekenden waren het ergst, dan maakten we er wel een feestje van met kaas, worst, chips en een lekker drankje. Drop was echt mijn favoriet, dat lustte ik de hele dag door.

Nu begint mijn dag om 6:00 uur. Ik eet dan een snee brood met beleg en een kop koffie. Als ik op mijn werk ben om 7:00 uur drink ik mijn vers geperste sinasappelsap op die Maurits perst in de ochtend. Om 10:00 uur mijn kwark of appel. Rond 12:00 uur twee boterhammen met beleg en om 16:00 uur weer een stuk fruit of kwark.

Avondeten is ook meer gepast op wat we nodig hebben. We schillen nu maar vier aardappelen met wat groente en een stukje vlees, meestal mager. We eten meer groente, niet meer zo vaak pasta of rijst. Eerder deden we dit wel.

Friet is helemaal verdwenen van de menukaart, net zoals andere ongezonde snacks zoals chips en drop. De kinderen doen ook gewoon mee en vinden het wel prima. Natuurlijk krijgen hun wel hun ijsje of snoepje, maar pakken nu toch vaak zelf fruit.

En we genieten van het sporten. We gaan meestal samen sporten, dat is zoveel gezelliger. Mijn dochter Stacey gaat regelmatig mee, daar maken ze bij SonSport Active Centre ook geen probleem van. We zijn dus als gezin leuk en goed bezig.

Zo krijgt Stacey ook mee waar we mee bezig zijn. Het is veel sporten, dus ik ben toch ook vaak weg. Maar we boeken resultaat.

Mijn/ons leven is in goed opzicht veranderd, ik hoop dat het zo blijft. Nu gaan we er nog even goed tegen aan, ruim twee maanden heb ik nog te gaan bij de Afvalrace. Een tijd die ik nooit zal vergeten.

afvalrace samira esmeralda sonsport

Lees meer blogs van Esmeralda