[Blog] Het gezin van Esmeralda doet meer met minder

Foto: Esmeralda Lentini

Deze week heb ik mijn afspraak gehad met voedingsdeskundige Maylee van Puur in Balans.

Zij vertelde mij dat ik te weinig at, juist nu er veel gesport wordt. Wat ik eet is goed, maar ik moet meer fruit en kwark eten en dat lukt nu goed. De chips en de lekkere hapjes kan ik goed laten staan, al is het op sommige momenten moeilijk. Een avondje The Voice Of Holland, gezellig. Dan was toch de tafel gevuld met popcorn, chips, kaas en worst.

Nu staat er komkommer, olijven of kleine tomaatjes op tafel. De kinderen vinden het evengoed lekker, grappig om de verandering te zien en ze helpen mama zo goed mee. Zondag was altijd friet dag, Maurits maakte altijd verse friet, echt lekker. Maar ook dat is nu echt verleden tijd, de friteuse staat in de schuur.

20160205_184459

Nu aten wij voor de rest wel gezond, maar aten altijd meer dan nodig, want de pannen moesten toch leeg. Dat doen we ook niet meer. Aardappels passen we aan, vlees net genoeg en veel groente. Bij ons kon iemand altijd onverwacht aanschuiven aan tafel, dat wordt nu wat moeilijker. Zo ben ik niet opgevoed met een stiefvader uit Indonesië, er was er altijd eten in overvloed. We roerbakken nu ook meer of eten salade, best lekker allemaal.

afvalrace

Lees ook

Post article

Post article