Search
Close this search box.

[Blog] hoeveel zou Esmeralda afgevallen zijn na zes weken?

esmeralda
Foto: Pexels CC0

Na een lange en vervelende griep, heb ik de draad weer opgepakt met sporten.

Heb het wel zwaar gehad: ziek zijn, je dienst overleven op het werk, niet kunnen sporten en alsmaar in bed liggen. Het gekke van mij is wel, als ik ziek ben, heb ik echt overal trek in. Ik ben steeds sterk gebleven, maar heb toch een zwak moment gehad. We hadden shoarma besteld voor het avond eten.

Het smaakte me wel, maar vond het daarna wel stom van mezelf. Voelde me gelijk een paar kilo zwaarder, wetende dat het weegmoment eraan kwam. Dat is toch best wel heel spannend. Doordat ik ziek was kon ik er op het moment van wegen niet bij zijn.

Ik hoorde om mij heen alle geluiden van mijn collega afvallers. Sommige niks afgevallen, de andere 2 kilo, weer een ander 6 kilo. Blije geluiden en teleurstellende berichten. Dat maakte het voor mij wel spannender, want wat zou het bij mij gaan worden?

Met dit in mijn achterhoofd ben ik weer lekker gaan sporten samen met mijn personal trainer Irmo en groepslessen van Bas van SonSport Active Centre. Ik heb een goede één-op-één training gehad van Irmo, waaraan mijn vriendin Sandra mee deed voor de support. Ik moet steeds blijven zeggen dat de mensen om mij heen geweldig zijn, en dat meen ik oprecht.

Irmo is er om mij te trainen, maar ook op sociaal vlak steunt hij mij enorm. Ik had verdriet om een oom van mij, die nu vecht tegen kanker. Mijn andere oom lag slecht, hij werd niet wakker uit zijn narcose.Gelukkig is hij inmiddels uit de narcose ontwaakt. Ik stond dus gewoon te huilen in de fitness ruimte. Maar Irmo had alle tijd voor me en we hebben daarna gewoon weer lekker gesport. En als ik iets eng vind of denk niet te kunnen, zij zorgen ervoor dat je het toch voor elkaar krijgt.

Dus ik heb een goed team om me heen, en dat was te merken bij mijn weeg moment. Was helemaal blij, ik was 12 kilo kwijt in zeven weken! Voelde me trots en super geweldig. Bepaalde kleding stukken kunnen weer uit de kast, die passen weer. Dat is echt heel leuk.Mijn motivatie is nu nog beter, en sporten gaat ook een stukje makkelijker.

Nou gingen we nog een activiteit doen met de groep, en dat werd een kookworkshop bij hotel restaurant la Sonnerie van Belle Fraiche. De helft van de groep van de Afvalrace is al geweest, hoorde allemaal goeie berichten en heb leuke foto’s gezien. Dus ik ga er vol verwachting naartoe, heb er zin in.

Nog steeds zo blij dat ik uitgekozen ben, om mee te doen aan de afval race van Son en Breugel.

afvalrace samira esmeralda sonsport

Lees meer blogs van Esmeralda