Zoek
Sluit dit zoekvak.

[Blog] Maak kennis met de Afvalrace deelneemster Esmeralda

Foto: Ons Son en Breugel

Maak kennis met Esmeralda Lentini, gelukkige deelneemster van de Afvalrace Son en Breugel. 180 dagen lang houdt zij iedereen op de hoogte van haar vooruitgang.

Ik ben Esmeralda Lentini, 48 jaar en opgegroeid in Amsterdam. Sinds 2006 woon ik in Brabant en uiteindelijk in 2008 geland toen ik mijn grote liefde Maurits Broks vond. Ik heb zelf 2 zonen en een dochter: Jeffrey (27) en Robin (24) en een dochter Stacey (8). Mijn leven is nu aangevuld met (stief)zoon Lorenzo (10) die elke dag bij ons is en trotse oma van Miley die nu alweer 9 maanden oud is. In het dagelijks leven werk ik sinds kort bij Vitalis Peppelrode in Eindhoven waar ik verzorging doe op een verpleeg/verzorg afdeling. Ik hoop binnenkort te kunnen beginnen aan een nieuwe opleiding van drie jaar.

Esmeralda samen met dochter Stacy
Esmeralda samen met dochter Stacy

In mijn jeugd heb ik een leuke tijd gehad. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 5 jaar was. Ik was alleen met mijn werkende moeder tot mijn negende, tot zij haar nieuwe man ontmoette. Een fijne man die ik als mijn echte vader beschouw. Toen ik elf was kreeg ik een zusje Aminah (37). Heerlijk, ik vond enig kind zijn niet leuk. Vroeger was ik al een goed mollig meisje en werd er ook wel mee gepest op de lagere school. Bollieblauw, bessie turf, allerlei namen passeerde de revue, maar had altijd wel bescherming. Ik speelde veel buiten en deed aan jazz ballet en ballroom dansen.

Na een rottig jaar voor mij in 2015. Ik en negen collega’s werden ontslagen bij het bedrijf waar ik werkte door bezuinigingen. Kort daarna werd mijn moeder erg ziek en kwam op de IC terecht. Gelukkig gaat het nu weer beter met haar. Mijn schoonzus Marinka overleed op 47 jarige leeftijd en twee maanden later overleed mijn tante Lena, die meer mijn zus voor me was, op 54 jarige leeftijd. Het werd me allemaal te veel en besloot samen met Stacy terug naar het noorden te verhuizen. Ik liet mijn geliefde Maurits achter, die kon niet mee vanwege Lorenzo. Na vier maanden besloot ik terug te verhuizen naar Son en Breugel, ik kon niet zonder Maurits en hij zag geen kans naar mij toe te komen.

Esmeralda met haar grote liefde Maurits
Esmeralda met haar grote liefde Maurits

Ik was blij dat aan het einde van 2015 het leven weer wat kleur begon te krijgen voor mij. Toen zag ik de advertentie van de Afvalrace bij Ons Son en Breugel en ik dacht… Ja nu ga ik het doen! Ik was het zat om in een lijf te zitten waar ik me niet prettig in voel. Ik wil mijn kinderen en kleinkind(eren) op zien groeien in goede en fitte gezondheid. Maurits heeft mij ten huwelijk gevraagd en dat zou super zijn. Maar op die dag wil ik er dan mooi, gezond en fit uitzien.en daar ga ik nu mee aan de slag

Ik meld mezelf aan en zie wel waar het schip strandt. Toen ik werd uitgenodigd bij Sonsport Active Centre om op gesprek te komen, voelde ik me gelijk op mijn gemak. En ook werd ik uitgenodigd voor een tweede gesprek… en ik kon mijn zenuwen niet in bedwang houden. Ik had geen vel meer op mijn vingers over van de spanning. En toen stond Bas van Sonsport Active Centre voor de deur met een enorm bord, ik mocht meedoen met de Afvalrace!

Ik ben er klaar voor. Samen met mijn gezin, Sonsport Active Centre, de Afvalrace en Ons Son en Breugel komt het volgens mij helemaal goed.

afvalrace-sponsoren

Lees ook