Zoek
Sluit dit zoekvak.

[Blog] Maak kennis met de Afvalrace deelneemster Samira

Foto: Ons Son en Breugel

Maak kennis met Samira Oulali, één van de gezichten van de Afvalrace Son en Breugel. Volg haar strijd van overgewicht naar gezond gewicht.

Hoi hoi, ik ben Samira, 30 jaar en trotse moeder van mijn lieve schat Juliette van negen maanden. Ook hebben we 2 honden waar we veel mee wandelen.

Vroeger heb ik flink gesport, zoals zwemmen, turnen, jazz, ballet en karate. Toen had ik nog geen problemen met overgewicht. Maar ja, toen sloeg de puberteit toe wat ook bij mij grote veranderingen met zich meebracht. Wat ook niet echt hielp waren de problemen die ik kreeg. Ik begon me hevig te verzetten tegen de normen en waarde van het leven zoals weglopen van huis, naar feestjes gaan en foute vrienden.

Maar vijf jaar geleden heb ik voor mezelf de knop omgezet en ben op het rechte pad gekomen. Ik ben uiteindelijk in Son en Breugel in rustiger vaarwater terecht gekomen. Eindelijk had ik een plekje om mijn gezin te beginnen, ondanks dat mijn verleden zichtbaar bleef.

Op mijn 28ste raakte ik zwanger van mijn prinsesje en de altijd beangstigende weegschaal tikte de 130 kilo aan. Mijn gewicht baarde mij altijd al zorgen, maar met een kleine op komst maakte ik me alleen maar meer zorgen. Meerdere pogingen heb ik gedaan om gewicht te verliezen, maar slagen lukte mij niet. Ik kroop steeds verder en verder in mijn schulp.

De trots van Samira, haar dochtertje Juliette.
De trots van Samira, haar dochtertje Juliette.

Tot ik de oproep van Ons Son en Breugel voorbij zag komen op Facebook en de Afvalrace als mijn ultieme kans zag om weer gezond te worden. Ik heb geen moment gewacht en heb mezelf gelijk ingeschreven om er voor de volle 100 procent tegenaan te gaan. Ongeacht of ik gekozen werd voor het traject of niet, mijn laatste kans om af te vallen begint nu. Ik zette de koffie en thee met suiker en melk aan de kant, net als allerlei andere zoetigheden.

Ik kies nu voor water met citroen en munt en eet veel komkommer. Want ik moet mijn doel halen om een gezond gewicht te behalen. Als ik dat niet doe, zal ik de vijfde verjaardag van mijn dochtertje niet mee kunnen maken. Zij is het doel, voor haar doe ik alles. Een doel die ik iedere dag onder ogen zie en mij steunt om af te vallen.

afvalrace-sponsoren

Lees ook