Zoek
Sluit dit zoekvak.

[Blog] Samira is moe maar voldaan

Foto: Ons Son en Breugel

Vorige week zondag hadden we de eerste bootcamp met alle deelnemers van de Afvalrace onder leiding van Bas en Irmo van Sonsport. Ik was van tevoren heel zenuwachtig en had amper geslapen. Wat zou er op me af komen?

Gelukkig viel het mee. We moesten rondjes rennen, trappen op en af om te zien wat onze basisconditie was. Zo kunnen we aan de eind van de Afvalrace zien hoe ver onze conditie vooruit is gegaan. Daarna kregen we nog een kleine hindernisbaan die we moesten afleggen. Moe maar voldaan gingen we weer naar huis.

Wat geeft dat een goed gevoel om weer bezig te zijn! Op maandag heb ik dezelfde ronde als we de dag ervoor met de bootcamp hadden gedaan nogmaals gelopen en ging me al beter af. En dat al na één dag.

Dinsdag had ik training met mijn personal trainer Bas van Sonsport, waar ik ook weer onwijs zenuwachtig voor was. Maar de training was wederom onwijs leuk. We hebben een stukje gefiets op de hometrainer en met de armen gefiets op een soort omgekeerde fiets. We hebben afgesproken dat ik niet meer dan een uur achtereen wandel op een normaal tempo, zodat mijn lichaam ook de kans krijgt zich te herstellen. Bas vond dat ik iets te fanatiek bezig was.

Ook het eten en drinken gaat onwijs goed en let ik veel beter op met wat ik eet. Eerder nam ik veel frisdrank en vruchtensappen maar ik maak voortaan verse vitaminewater met vers fruit. Zo maak ik van komkommer een komkommerdrankje, die maak ik als volgt:

Je vult een kan met water, snijdt met de kaasschaaf plakjes van de komkommer af en laat dit een nachtje staan. De volgende morgen heb je heerlijk water met de smaak van komkommer, zo heerlijk! Dit kan je echter met vele soorten fruit doen en is veel gezonder.

Ik heb nu ook aanzienlijk minder last van acne.

De eerste les Zumba

Woensdag hebben we een uurtje met de honden gewandeld en heb ik Zumbales gehad. Ook dat vond ik in het begin best eng,  maar al snel was de angst verdwenen en vond ik het onwijs leuk. Al is het wel pittig om te doen. Het was voor mij de eerste keer Zumba, een soort salsa dansen. De spierpijn viel nog wel mee gelukkig. Ik had alleen in mijn armen spierpijn, maar dat gaat wel over.

Donderdag heb ik Lets Dance gedaan, dat vond ik veel lijken op het jazz ballet wat ik vroeger deed en echt leuk vond, al is het iets langzamer als Zumba maar het lijkt er wel een beetje op.

Op vrijdag heb ik Small Group training gehad. Dat was best zwaar maar ook heel leuk, vooral omdat je dan een voldaan gevoel naar huis gaat. Vervolgens heb ik 20 minuten gefiets, maar dat ging niet echt goed. Ik voelde me duizelig en mijn voeten begonnen pijn te doen. Ik ben er inmiddels achter dat ik liever fiets in het echt dan op een home trainer en ga daarom ook met de fiets naar de sportschool of te voet. Veel gezonder dan de auto pakken.

Op zaterdag hadden Bas en ik weer een afspraak voor een personal training. Balen was het wel, want ik was 10 minuten te laat. Het was wel een onwijs leuke training. we hebben kracht training gedaan en wat rek en strek oefeningen. Ook deden we planken, dat is een soort van opdrukken. Daarna ben ik voldaan naar huis gelopen.

Zondag had ik rustdagje maar dat vind ik nog moeilijk om mezelf de rust te gunnen. Ik ben te gemotiveerd om af te vallen. We zijn naar de bossen geweest met de honden en ons meisje, zo heerlijk. Toen we thuis kwamen was het even mamatijd en ging mama onder de zonnebank voor een kleurtje. Maar ik lag niet met een gerust gevoel onder de zonnebank, bang dat ik er door zou gakken of dat hij in brand kon vliegen. Ik heb toch 10 minuten kunnen bruinen.

Ik heb onwijs veel zin in komende week. Ik kom me vooral op het moment tegen in het zelfvertrouwen, maar met de Afvalrace zal dit stukje bij beetje goed gaan komen.