Search
Close this search box.

[Blog] Samira krijgt onverwachts bezoek

Onverwachts bezoek, deurbel
Foto: Alexa LaSpisa via Flickr

Op maandag zou mijn personal trainer Bas naar mij toe komen, ik dacht ‘dan gaan we sporten bij de geluidswal’. Maar maakte me ook een beetje zorgen.

Rond 10:00 uur werd er aangebeld. Bas stond op de stoep samen met Maylee, de voedingsconsulente van Puur In Balans. Het was best chaotisch bij mij thuis en Bas en Maylee brachten onverwachts bezoek.

Ze hebben met mij de koelkast en de kasten doorlopen. Tot mijn grote schrik kreeg ik nog veel suiker binnen wat ik eigenlijk helemaal niet wist. Vervolgens zijn we naar de winkel gegaan en hebben we verschillende producten met elkaar vergeleken. Hier ben ik enorm van geschrokken. Eten zoals van peperkoek waarvan ik altijd dacht dat het gezond was blijkt een grote suikerstaaf te zijn.

Dan heb je de variant waar met grote letters op de verpakking ‘geen suiker toegevoegd’ staat. Ik zou zeggen, nemen, daar zit geen suiker in. Maar nu heb ik geleerd verder te lezen wat op de achter kant. Dus ik lees niks vermoedend verder en in de eerste regel staat het woord suiker al. Ook heb ik geleerd dat als je het woord suiker of een van de synoniem in de eerste zin ziet staan er behoorlijk wat van inzit. Ik ben gek op pizza en dacht dat daar toch gezonde dingen op zitten. Maar in één pizza zit al meer dan dat je over de hele dag mag hebben aan voedingswaarde.

Ik heb van het onverwachts bezoek veel geleerd over voeding en ben in een week tijd 5 kilo lichter geworden. Ik ben er echt super trots erop. Maar ben ook blij geleerd te hebben wat daadwerkelijk gezond is en wat gezond lijkt en toch niet zo gezond is. Voor mezelf maar ook voor mijn meisje.

Ook heb ik Zumba gedanst met Mariet en Sandra, dat vond ik onwijs eng maar ook heel leuk. Maandag kreeg ik een dagje rust en woensdag ben ik er weer tegenaan gegaan. Helaas kreeg ik donderdag tot mijn grote schrik te horen dat mn knie zwaar overbelast is en er iets met mijn meniscus niet goed zit. Ik moest eigenlijk stoppen met Zumba en vele andere groepslessen maar na beloofd te hebben dat ik niks ging forceren kreeg ik toestemming om toch door te gaan, waar ik onwijs blij mee ben.

Ik heb echt zin om er morgen weer tegaan te gaan. Zolang ik maar geen onverwachts bezoek meer krijg.

afvalrace samira esmeralda sonsport


Lees meer blogs van Samira