Zoek
Sluit dit zoekvak.

[Blog] Samira: “No excuses”

blog samira afvalrace
Foto: Samira Oulali

We zijn weer begonnen, na de tegenslagen van de afgelopen weken is de situatie een beetje gekalmeerd en kunnen we er weer volop tegenaan.

Door het negatieve te laten gaan en mezelf te focussen op het positieve, probeer ik niet steeds bezig te zijn met de cijfers van de weegschaal. Maar ik begin ook op te letten op hoe ik me voel. ik heb tevens een schema gemaakt met mijn personal trainer Bas van Sonsport Active Centre. Ik heb nu tweemaal per week personal training en tweemaal per week zumba. No excuses.

Op zich lukt het me wel naar de sportschool te gaan, alleen zit ik met veel gehaast. Vooral ‘s morgens is het soms moeilijk. Zelf sta ik wel op tijd klaar maar mijn meisje slaapt langer door. Ik wil haar niet wakker maken want ook zij heeft haar rust nodig. Ook heb ik nog twee grote honden die er ‘s morgens eruit moeten, maar ondanks het gehaast lukt het me goed.

Ik heb wel last van mijn polsen, ik ben namelijk hypermobiel. Daar kan ik mee sporten, alleen moet ik er anders mee leren omgaan en ze trainen. Mijn papsie zei altijd: oefenen baart kunst. Ik ga er in de trainingen met Bas meer focus op leggen. Maar ik ben er dinsdag heel erg van geschrokken dat ze zover achteruit zijn gegaan.

Ik eet nog steeds slecht en heb nu met Maylee, de voedingsdeskundige van Puur in Balans, afgesproken eerst de gezonde tussendoortjes onder de knie te krijgen en het in mijn systeem te krijgen.

Ook heb ik gisteren een klokje gekocht voor thuis en die zet ik elke 2 á 3 uur, zodat ik weet dat er weer een eet moment is en ik iets eten kan pakken. Zo kan ik me er bewust van worden vaker te eten.

Het valt me echt op dat ik me niet bewust ben van de eet momenten en dit een goed hulp middel is om te zorgen dat je de honger voor bent.

afvalrace samira esmeralda sonsport

Lees meer blogs van Samira