Zoek
Sluit dit zoekvak.

[Blog] Samira op weg naar een goed voedingspatroon

Foto: Samira Oulali

Vandaag zijn we inmiddels drie weken verder sinds de start van de Afvalrace en hebben we de carnaval achter de rug. We gaan het hebben over het eten dat ik at voordat ik begon met de Afvalrace en hoe het nu gaat.

Voorheen had ik erg last van eetbuien en uithongeren, wat ik overigens nog niet wist van mezelf. Daar kwam ik pas achter toen voedingsconsulente Maylee van Puur In Balans mij dat vertelde aan de hand van mijn dagboek van mijn voedingspatroon en het consult. Het voedingspatroon bleek ik ontwikkeld te hebben in mijn jeugd waar ik het met mijn pleegvader Henk over heb gehad.

Toen ik nog bij mijn biologische ouders woonde was er weinig tot geen eten in huis. Daarna ben ik uit huis geplaatst en in een kinderthuis terecht gekomen. Ook daar was ik nergens zeker van en begon ik voedsel te hamsteren. Dit gedrag verergde toen ik bij mijn lieve pleegouders kwam te wonen, omdat ik bang was weer terug te moeten naar mijn biologiche ouders en er geen eten zou zijn.

Zo ben ik begonnen met eetbuien en uithongeren, alleen dacht ik dat ik veel te veel at. Ik heb zo eigenlijk altijd wel geleefd, alleen door het sporten was het vroeger niet zo zichtbaar.

Sinds ik me aangemeld heb bij de Afvalrace heb ik gelijk een paar dingen geschrapt van mijn eetlijst. Denk bijvoorbeeld aan suiker, boter etc. en ben ik juist gezonde dingen gaan eten zoals komkommer en tomaat. NU ik een gesprek heb gehad met mijn voedingsconsulente Maylee van Puur In Balans probeer ik zes keer per dag te eten, al vind ik dit nog best wel moeilijk.

Waar ik echt trots op ben in deze week is dat tijdens de verjaardag van mijn lieve pleegmoeder er allerlei lekkers op tafel stond. Ik heb daar niks van genomen, behalve wat worteltjes en komkommer. Wat ik minder vond gaan deze week zijn de biertjes die ik heb gedronken tijdens carnaval. Maar omdat te kunnen veroorloven ben ik lopend naar de tent gegaan en lopend terug.

Mijn meisje en ik hebben een geslaagde carnaval gehad.

afvalrace

Lees ook