Zoek
Sluit dit zoekvak.

[Blog] Samira pikt de draad op samen met SonSport

sonsport
Foto: Pixabay CC0

Na een moeilijke periode ga ik er weer volle bak tegenaan.

Ik vind het sporten nog steeds onwijs leuk, maar vind het moeilijk om te gaan sporten. Voornamelijk vanwege het indelen van tijd, dit ga ik ook overleggen met mijn personal trainer Bas. Of zou ik in het begin te veel gedaan hebben?

Ik baal in ieder geval goed van mezelf en hoop weer positief er tegenaan te kunnen gaan. Ook mijn personal trainer trekt me uit dit dal, daar ben ik echt blij mee. Zonder de goede begeleiding van Sonsport Active Centre had ik namelijk op dit moment al opgegeven.

Ik hou mijn doel voor ogen: een gezond gewicht zodat ik mijn prinsesje Juliette kan zien opgroeien.

Wat het misschien voor mij makkelijker zou maken is een vast sportmaatje om gezellig mee te gaan sporten. Samen zweten, kletsen en lachen, dat maakt het nog gezelliger en leuker.

Ik ga elke week nog naar Zumba, dat vind ik onwijs leuk om te doen. Onze lerares Mariet is een toppertje. Ze sleept me er echt doorheen op een positieve manier, bijvoorbeeld door complimentjes te geven als ik iets goed doe. Soms houd ik mij ook echt groot, ik had nooit verwacht zo ver nog te komen qua conditie.

Het eten vind ik ook nog een moeilijk punt. Zo eet ik dagen bijna niks, waardoor ik weer met eetbuien te kampen krijg. Maar probeer die op te vangen met gezonde voeding. Ook merk ik dat ik na het sporten het onwijs koud krijg en echt ontzettend moe ben.

Met een frisse nieuwe start ga ik nu verder en knok me erdoor. Ondanks dat ik minder ben gaan sporten hebben mijn papa Marc en ik de tuin opgeknapt.

Dit zie ik ook als een sport. Tuin omspitten tegels versjouwen en grindscheppen waren afgelopen weekend orde van de dag en heb met verbazing zitten kijken wat ik nu allemaal wel kan. Hier had ik een paar weken geleden alleen maar over kon dromen.

Lees meer blogs van Samira