Zoek
Sluit dit zoekvak.

[Blog] Samira stelt Bas van SonSport een paar stevige vragen

bas sonsport
Foto: SonSport

We vroegen Samira, onze kandidaat voor de Afvalrace, om eens te vragen wat haar personal trainer motiveert.

Hoi Bas, stel je eens even aan mijn bloglezers voor.

 • Sinds een jaar ben ik nu personal trainer bij SonSport Active Centre, maar ik heb al langer ervaring in de fitness en groepslessen. Dit doe ik ook nog steeds. Ik ben geboren en getogen in Son en woon, werk en sport hier nog steeds. Naast fitness handbal ik nu ook bij Apollo.

Waarom heb je voor het vak personal trainer gekozen?

 • Met een kleine omweg via de HAVO en twee vroegtijdig gestopte HBO ben ik bij SonSport terecht gekomen. Hier kon ik met mijn sportieve instelling altijd al goed mijn ei kwijt, maar wilde graag nog persoonlijker en specifieker mensen kunnen helpen.

Wou je altijd al personal trainer worden?

 • Nee, wel wilde ik altijd al mensen helpen en iets voor anderen betekenen. Dat zoiets in de sport zou zijn was nooit mijn plan. Maar het is wel heel leuk.

Wat vind je het leukst aan personal trainer zijn?

 • De gemiddelde mens kan veel meer dan hij/zij zelf denkt. Iemand mee die magische grens over krijgen en het zelfvertrouwen zien groeien. Dit is toch wel het mooiste dat er is!

Zou je net als Irmo en Arjen ooit je eigen sportschool willen?

 • Ik sluit het zeker niet uit maar SonSport biedt nog zoveel meer. En ik kan samen met SonSport nog zo ver vooruit dat ik daar totaal niet mee bezig ben.

Wat is echt nog iets wat je graag zou willen op dit gebied?

 • Op dit moment ervaringen opdoen en zoveel mogelijk mensen laten ervaren wat sport met je kan doen, binnen en buiten de sportschool.

Waar zie je jezelf over 15 jaar?

 • Plannen is nooit mijn sterkste kant geweest. Maar ben ook van mening dat als je wat je nu doet goed doet, dat de toekomst vanzelf goed uitpakt.

Hoe vind je mijn persoonlijke vooruitgang?

 • Ik vind dat jij, ook al laat de weegschaal dat niet altijd zien, al grandioos veel vooruit bent geggan. Ik zie je groeien als persoon terwijl je lijf krimpt!

Wat zie je nog graag verbeteren?

 • We moeten natuurlijk naar een situatie werken waarin je geen personal trainer meer nodig hebt. En daarvoor zijn we goed op weg. Jij zet deze weg dadelijk gewoon voort!

Heb je nog tips of advies voor de bloglezers?

 • Probeer een gezonde levensstijl toe te passen, maar begrijp dat niemand een levenlang zonder snacks kan. Gun jezelf genoeg ruimte zodat je geen buitensporige eetbuien krijgt. Zo is dat ook met sport: je kunt niet een half jaar vijf keer per week sporten en dan weer stoppen. Liever je hele leven twee keer per week sporten.

Tot slot, hoe zou je in eigen woorden SonSport aanprijzen?

 • Bij SonSport zijn we professioneel, gezellig en toegankelijk. Van jong tot oud, man of vrouw mengt zich hier om te sporten, revalideren en plezier te maken.

afvalrace samira esmeralda sonsport

Lees meer blog van Samira en SonSport